Per a aquells grups que voleu gaudir d’una experiència immersiva en el món del teatre
Teatre
Dansa
Taller
Hi ha altres maneres d’interpretar una escena que ja hem vist? Podem modificar el missatge a partir de decisions formals? Com arriba una actriu o un actor a expressar certes emocions?
L'activitat Un dia al TNC consisteix en visitar les instal·lacions del teatre, assistir a la representació de Loneliness i, posteriorment, gaudir d’un taller de creació a partir de l'espectacle. Serà tot un entrenament de la mirada crítica a través de l’acció.
Amb aquesta guia podreu investigar i treballar més a fons tot el que envolta l'obra que vindreu a veure al teatre, el text, l'autora, el context històric i la proposta escènica són part dels elements que podeu trobar en el document.A través de diferents propostes que us fem l'experiència amb l'espectacle serà més completa per a tot l'alumnat i permetrà compartir la vostra feina amb els altres assistents a les funcions.
Com dius? Sovint, quan ens expressem en públic el nostre missatge acaba sent diferent del que havíem imaginat: els nervis, la inseguretat, el no saber què fer amb el cos...Veniu a descobrir amb nosaltres com gaudir de les possibilitats que us ofereixen la vostra veu i l’expressió no verbal, com si fóssiu artistes!
Infantil segon cicle , Primària, ESO, Batxillerat, FP Grau Mitjà, ERE Grau Mitjà, Altres
Teatre Nacional de Catalunya
En aquesta formació volem donar eines per iniciar l'alumnat en el món de la direcció escènica. Tècniques de lideratge, treball de taula, anàlisi de text, direcció d'actors i actrius, posada en escena... eines que els seran molt útils per treballar de manera autònoma projectes artístics i també qualsevol altre tipus de projecte que hagin de treballar en equip.Aquesta formació està reconeguda pel Departament d'Educació.Dates i horarisLa formació tindrà una durada de 10 hores (dues jornades de 5 hores cadascuna) i s'impartirà els dissabtes 26 d'abril i 10 de maig de 2025, d'11 h a 14 h i de 15 h a 17 h.Per a informació més detallada clica aquí
En quin color penses quan t’enrabies? Quin color veus quan sents fred? Quan sents tristor, t’imagines en un ambient molt lluminós o més aviat ombrívol? Fa més por veure un monstre o l’ombra d’un monstre dins la foscor?Llum i emoció van sovint de la mà. En aquest taller podrem investigar sobre aquesta relació observant la il·luminació de maquetes d’espectacles del TNC, creant les nostres pròpies maquetes i il·luminant-les com creiem més oportú.
Voleu complementar l’experiència de l’espectacle amb un taller participatiu? laCultivadora estrena uns itineraris on dos equipaments culturals ens vinculem per oferir-vos una proposta més completa i transversal.Iaia al TNC: el record de la nostra iaia sempre ha estat molt definit, però no sabem exactament què el compon: si l’olor de la seva escudella, el seu lloc a taula o el so de la seva veu. Quan va arribar aquell moment en què la iaia ja no ens reconeixia ni nosaltres a ella, ens va sorgir la necessitat de fer preguntes. I les vam fer a totes les iaies que vam poder. “I què vols sapiguer?”, ens demanaven. “Doncs tot: què feies de jove, com vivies, què t’agradava, qui va ser el teu primer amor, quin és el teu millor record…” Quan parlem de la vida de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, de vegades dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix? El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històries. (Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso).Taller "Entre segles" a L'Auditori: després de veure l'espectacle al TNC, us podeu desplaçar a L'Auditori on descobrireu com la música ens pot connectar fins i tot a través dels segles.Informació pràctica30.04.25 9:30 h a 10:30 h Espectacle Iaia (TNC) + 11 h a 12 h Taller complementari "Entre segles" (L'Auditori)21.05.25 9:30 h a 10:30 h Espectacle Iaia (TNC) + 11 h a 12h Taller complementari "Entre segles" (L'Auditori)
Per tal que pugueu aprofitar bé el dia de sortida us oferim aquesta nova opcióVeniu a visitar les instal·lacions del Teatre Nacional de Catalunya amb l'activitat Descobrim el TNC, i després feu un dels tallers d'arts escèniques que oferim: Llums a escena o Com dius?Un matí ben complet per endinsar-vos en el món del teatre i conèixer com és la vida dins del TNC.El funcionament de la sessió és el següent:9:30 h a 11 h - Visita guiada Descobrim el TNC11 h a 11:30 h - Descans11:30 h a 13 h - Taller d'arts escèniques escollit
Aquesta activitat es sol·licita a través de la Convocatòria unificada de programes i capacitació (CUP) del Consorci d'Educació. Per a més informació escriviu a programaeducatiu@teatrelliure.com.Aquesta temporada, el Teatre Lliure se segueix sumant al programa Artistes EN RESiDÈNCiA que desenvolupen l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) des de l’any 2009. Un programa, pioner en el nostre entorn, que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador o una creadora amb els estudiants. Artistes EN RESiDÈNCiA proposa a artistes que concebin una obra específica, pensada per ser duta a terme amb un grup d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, amb l’objectiu de propiciar que descobreixin els processos de la creació contemporània, de promoure la innovació i la creativitat artístiques i d’afavorir que els instituts esdevinguin espais per a la cultura, l’art i el pensament. L’èxit d’aquesta experiència, tant per la part creadora com per la receptora, ha consolidat el projecte com un àmbit cultural clau de la ciutat.En aquest context, aquesta temporada la dramaturga, actriu i directora Carla Torres, amb la mediació del Teatre Lliure, desenvoluparà un treball de creació amb un grup d’alumnes. La proposta de Torres es titula Què els hem fet? i gira a l’entorn dels trastorns mentals adolescents.A partir de setembre i durant tot el curs escolar, el projecte es desenvoluparà en un institut públic de Barcelona, i al final de curs se’n farà una presentació pública al Teatre Lliure. Podeu ampliar més informació aquí.
3r ESO, 4t ESO, Batxillerat, Altres, FP Grau Mitjà, ERE Grau Mitjà
Teatre Nacional de Catalunya
Una història sobre el desarrelament, la intempèrie, allò fugaç i el que perduraLa tercera fuga és un relat sobre el periple d’una família obligada a exiliar-se per raons sociopolítiques amb l’objectiu d’intentar sobreviure amb llibertat. L’obra entrellaça personatges del passat i del present per explicar-nos el seu pas des d’Ucraïna, passant per Argentina, fins arribar a Barcelona. Una recerca constant de la llibertat i la dignitat humana des dels anys vint fins a l’actualitat. Es pot tornar a començar de nou una vegada i una altra?Victoria Szpunberg és una autora d’una gran sensibilitat artística que, acompanyada per Albert Pijuan, estrena per primera vegada a la Sala Gran del TNC, amb un text de ficció a partir de fets reals de la seva història familiar.Proposta de treball previ a la funció:A la guia didàctica que teniu a la vostra disposició a la pestanya “recursos”, trobareu una proposta de treball previ que compartirem amb la resta d’espectadors el dia de la funció.
Aquesta activitat es sol·licita a través de la Convocatòria unificada de programes i capacitació (CUP) del Consorci d'Educació. Per a més informació escriviu a programaeducatiu@teatrelliure.com.La caixa del Lliure per a primària és la proposta educativa per a fomentar la pràctica teatral a l'aula per a infants de 8 a 12 anys. La caixa del Lliure creix. A partir de la proposta educativa iniciada a infantil, als cicles mitjà i superior d’educació primària el petit teatrí es transforma i es converteix en un dispositiu desplegable de llum, so i escenografia que permet als infants més grans (de 8 a 12 anys) començar el teatre des de zero i construir el seu propi escenari, el seu propi espai escènic a la seva mida i manera. És un espai per ser inventat en múltiples direccions, a partir de diferents maneres d’entendre el teatre. Una caixa que comprèn un sentit més ampli, més conceptual i més abstracte, que permet interactuar-hi amb tot el cos i treballar continguts tangencials i propis de les arts de l’espectacle. No tot és ser actor o actriu: hi ha molts oficis creatius per fer dins de la caixa.Posant en joc elements visuals, sonors, simbòlics, emocionals, escenogràfics, conceptuals i corporals, l’alumnat mirarà d’entendre l’engranatge del teatre des de dins, construir nous mons, elaborar un alfabet emocional i alimentar l’interès per allò desconegut.La caixa també és una eina per al professorat: un espai metafòric on treballar les matemàtiques, la història o la llengua d’una altra manera. Això la converteix en una caixa de coneixement complet.El Lliure proporciona a les escoles la caixa, una vídeotutoria, formació específica i propostes de joc perquè l’alumnat les converteixi en caixes plenes de coneixement, intuïció, expressió i experimentació de les històries que li agradi.Podeu ampliar més informació aquí.Per a més informació: programaeducatiu@teatrelliure.com