Qui som

Coneix els equipaments que hi ha al darrere de laCultivadora i els seus serveis educatius
L’Auditori

L’Auditori

Servei educatiu

El Projecte Educatiu neix l’any 2000 i, des d’aleshores, promou espais d’intercanvi,  dinamització i renovació de l’educació musical a Catalunya. Ofereix diferents línies d’actuació, com concerts...

El Projecte Educatiu neix l’any 2000 i, des d’aleshores, promou espais d’intercanvi,  dinamització i renovació de l’educació musical a Catalunya. Ofereix diferents línies d’actuació, com concerts familiars, escolars, formacions i tallers, concerts participatius, activitats al Museu de la Música, etc. Cada any es realitzen al voltant de 70 sessions de formació per a 10.000 persones i prop de 80 activitats participatives dirigides al públic escolar, escoles de música, corals infantils, professionals de la música, pedagogues, famílies, col·lectius desfavorits i públic en general. Cada temporada es programen al voltant de 800 activitats que reuneixen 200.000 assistents tant a L’Auditori com fora.
Els pilars del Projecte Educatiu són impactar per interessar, experimentar per sentir i aprendre per estimar la música. 


Llegir més Llegir menys
Liceu

Liceu

Servei educatiu

El Gran Teatre del Liceu, creat el 1847 a la Rambla de Barcelona, és un teatre d'òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic de la ciutat i del país.A través...

El Gran Teatre del Liceu, creat el 1847 a la Rambla de Barcelona, és un teatre d'òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic de la ciutat i del país.

A través dels programes Liceu Aprèn i LiceuApropa, el Liceu consolida el seu compromís amb l'educació i amb la societat com a eix important del seu plantejament estratègic. Dos programes que volen projectar-se cap al futur eixamplant els seus objectius i explorant el potencial de millora qualitativa i quantitativa de la seva oferta.

El programa educatiu LiceuAprèn es desenvolupa en diferents àmbits d'actuació. Per una banda, dissenyar, crear i produir espectacles i altres activitats educatives adreçades als infants i als joves. Per altra banda, generar un programa de formació ampli i divers quant a destinataris, continguts i formats. Tot això, establint vincles amb diferents persones i institucions amb finalitats d'inclusió, de col·laboració, de formació, de recerca i d'innovació.

Llegir més Llegir menys
Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

Servei educatiu

Des del mateix moment de la seva constitució com a centre dedicat plenament a la dansa el Mercat va posar en marxa el seu servei educatiu, amb el compromís d’arrel d’acompanyar a la comunitat educativ...

Des del mateix moment de la seva constitució com a centre dedicat plenament a la dansa el Mercat va posar en marxa el seu servei educatiu, amb el compromís d’arrel d’acompanyar a la comunitat educativa i l’ensenyament viu, fent visibles i posant en pràctica els valors de l’art, la dansa i el moviment tant a l’aula com al teatre. Entre la recerca, la pedagogia, la participació, la creació i l’escena proposem diferents línies de programa amb un conjunt d’accions paral·leles, educatives i de formació que expandeixen i fan ressonar el fet escènic i transformen la mirada.

Per a dur a terme els nostres projectes, des de la voluntat d’un treball en xarxa, col·laborem amb agents institucionals i de l'entorn proper i comptem amb el talent de creadors, creadores i companyies, però sobretot amb la complicitat del professorat que ens acompanya en la tasca de trobar noves metodologies de la pràctica artística amb el públic, alumnat i altres col·lectius. 

Des de l’any 2017, el Consorci està dirigit per la coreògrafa, ballarina i pedagoga Àngels Margarit.

La història del Mercat de les Flors com a teatre municipal es remunta a l’any 1983, quan la llavors regidora de Cultura, Maria Aurèlia Capmany, i el que era l’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, van impulsar la creació d’aquest espai escènic de la ciutat ocupant l’edifici noucentista del Palau de l’Agricultura, construït arran l’Exposició Internacional de 1929 a la muntanya de Montjuïc. A partir de l’estrena de l’obra La tragèdia de Carmen, de Peter Brook, el Mercat va iniciar el que seria una imparable exhibició d’espectacles de creadors internacionals. Brook va descobrir en l’antic magatzem del Palau de l’Agricultura un espai escènic idoni per la seva obra i d’aquesta manera va aconseguir contagiar el seu entusiasme als llavors responsables culturals de la ciutat. A partir d’aquest moment, s’iniciaren les obres de condicionament de l’espai i el Mercat de les Flors fou inaugurat oficialment com a teatre municipal l’any 1985 amb l’estrena de Mahabarata, un altre cop amb Peter Brook com a director.

Llegir més Llegir menys
Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

Servei educatiu

La Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana està compromesa amb l’educació i la participació social a través del cant coral i de la difusió de la música en viu. Des de fa més de trenta anys...

La Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana està compromesa amb l’educació i la participació social a través del cant coral i de la difusió de la música en viu. Des de fa més de trenta anys, el Servei Educatiu del Palau ofereix activitats i propostes artístiques de creació pròpia que potencien el desenvolupament integral d’infants i joves i que apropen la música de qualitat a tots els públics.

El denominador comú de l’oferta artística del Servei Educatiu del Palau és la centralitat de la música amb l’objectiu d’oferir espais d’escolta més conscient i activa. La música és sempre la gran protagonista dels concerts-espectacles i la generadora del discurs artístic que interacciona amb altres disciplines com la dansa, el teatre, l’arquitectura, la poesia, les arts plàstiques i el vídeo mapping, entre d’altres.

Cada any, el Servei Educatiu del Palau de la Música ofereix més d’un centenar de concerts-espectacles i activitats musicals adreçades a centres educatius en les quals participen més de 40.000 alumnes. Durant els darrers anys, el Servei Educatiu ha obert noves línies estratègiques a fi de dissenyar projectes compartits amb la comunitat educativa, nous materials educatius, publicacions, formacions i recursos audiovisuals adreçats a centres educatius, entitats socials, joves i famílies.

Llegir més Llegir menys
Teatre Lliure

Teatre Lliure

Servei educatiu

El Teatre Lliure és un dels teatres més importants del país. Fundat el 1976 per un col·lectiu d’artistes, els objectius actuals giren al voltant de 3 eixos: escena, educació i cultura.El Programa educ...

El Teatre Lliure és un dels teatres més importants del país. Fundat el 1976 per un col·lectiu d’artistes, els objectius actuals giren al voltant de 3 eixos: escena, educació i cultura.

El Programa educatiu és una peça fonamental del projecte del Teatre Lliure i té l’aval de Segell de Qualitat Educativa del Consell d’Innovació pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona. La voluntat principal és generar més cultura del teatre, tot garantint una major presència en cadascuna de les etapes de creixement dels infants, joves i adults. Es desenvolupa en un conjunt d’accions tant en els nostres escenaris com en els centres educatius i desitgem que pugui integrar-se en el futur en la quotidianitat del sistema educatiu perquè el teatre és una assignatura troncal per nosaltres. 

Llegir més Llegir menys
Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

Servei educatiu

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC), inaugurat l'any 1996, va néixer amb l'objectiu de consolidar una oferta teatral d'alta qualitat que, des de la voluntat de servei, pròpia del teatre públic, i de...

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC), inaugurat l'any 1996, va néixer amb l'objectiu de consolidar una oferta teatral d'alta qualitat que, des de la voluntat de servei, pròpia del teatre públic, i des de la capacitat de risc estètic, completés un panorama teatral creatiu i ric en iniciatives.

El servei educatiu i social s'articula com a eix del TNC amb la voluntat de garantir l'accés lliure i universal a la cultura, oferint experiències teatrals significatives, especialment a aquelles persones en situació de vulnerabilitat i més allunyades de la participació cultural, i contribuint a la incorporació de les arts escèniques com a eina d'aprenentatge als centres educatius. Des de la vessant educativa, oferim formacions en arts escèniques per a docents, activitats i tallers per a l'alumnat vinculades a la programació i a les arts escèniques en general, acompanyament a treballs de recerca i investigació, i projectes socioeducatius, enriquint una programació cuidada per tal que infants i joves gaudeixin del fet teatral.


Llegir més Llegir menys

Explora els altres apartats de l’Espai laCultivadora:

Llavors Cultiva't Manifest