Activitats > Dansa > Kodama (experiència artística) - Sons i danses inspirades en el bosc

Kodama (experiència artística) - Sons i danses inspirades en el bosc

Kodama (experiència artística) - Sons i danses inspirades en el bosc

BLINK FLASH - MONTSE ROIG

Espectacle a l'aula

Dansa
Espectacle

La companyia Blink Flash proposa entrar al bosc i trobar els kodamas, esperits dels arbres segons el folklore japonès. Dos éssers juganers acompanyaran els petits per convertir-se en fulla, en arrel o en flor, per sentir com es mou el vent i escoltar els sons del bosc.

Una experiència artística pensada per ballar totes juntes, infants i educadores/rs amb l'acompanyament de les ballarines com a referents. Propostes de moviment i jocs dansats sense paraules per tal de gaudir d'una dansa pròpia i d'una música dins de l'univers del 0-3. 

Blink Flash és una companyia de dansa-teatre per als més menuts i les seves famílies. Parlen d'emocions a través del cos i del moviment d’una manera poètica i contemporània. La companyia va néixer al 2016, quan el Mercat de les Flors i el Festival Més Petit de Tots van proposar a Montse Roig que creés un espectacle escènic a partir dels Labs que ella feia a les escoles bressol dins del programa educatiu Cos i Moviment. Des de llavors la companyia es manté en el dia a dia dels infants i educadors de l’escola bressol.


NECESSITATS: un espai diàfan com el gimnàs de l'escola o la sala de psicomotricitat. Una vegada reservat l’espai és important que ens envieu una fotografia. La cia. arribarà a l'escola dues hores abans de l'espectacle (a les 8h) per escalfar i fer el muntatge. 

Reserva per dos grups classe, fins a 40 infants, que es dividiran en dues funcions: primera sessió a les 10h i la segona sessió s'acordarà amb l'escola. Hi ha la possibilitat de fer una reserva única per tota l'escola bressol, llavors caldrà fer dues reserves. 

Creació i Interpretació - Èlia Genís i Montse Roig

Idea Montse Roig / Creació i interpretació Èlia Genís i Montse Roig / Acompanyament producció Caroline Giffard

Coproducció Mercat de Les Flors / Amb el suport ICEC Institut Català d’Empreses Culturals

- Descobrir i apropar els codis de la dansa de creació contemporània 
- Promoure la formació en l’observació activa i critica de la dansa.
- Aprendre a ser un espectador sensible en les arts escèniques. 
- Promoure la dansa com a eina d’expressió artística i comunicació. 
- Utilitzar i aprendre del moviment i la dansa per a créixer i socialitzar-se.
- Estimular la creativitat i la imaginació 
- Provocar un interès en la pràctica de la dansa. 


La Maleta Didàctica del Dan Dan Dansa té la voluntat de ser una eina orientativa per als docents que apropi els alumnes al món de la dansa i els familiaritzi amb alguns dels seus valors i conceptes principals.El contingut de la maleta gira principalment entorn a cinc conceptes bàsics interrelacionats que donen una visió general i permeten avançar de manera progressiva en les eines inicials per gaudir i conèixer el món de la dansa.Per a cadascun dels conceptes s’han preparat diverses activitats didàctiques especialment pensades per a l’Educació Infantil i els tres cicles d’Educació Primària, que poden orientar al docent en el seu aprofundiment, tot i que no deixen de ser propostes obertes que cada educador o educadora pot adaptar a les seves necessitats, al seu alumnat o al seu coneixement de la matèria.Per al desenvolupament de les activitats didàctiques plantejades es proposa l’ús d’un o diversos objectes, alguns dels quals estan continguts a la maleta i d’altres són instruments d’ús habitual a les escoles. Qualsevol dels objectes, però, pot ser tractat pel propi professor des d’un altre punt de vista o pot facilitar la creació d’altres activitats. No es tracta de realitzar totes les activitats, sinó de triar la que més s’adapti a les necessitats dels alumnes.Contacta’ns per a més informació a: educatius@mercatflors.cat

Data

  1. Novembre de 2024

    11, 12, 13 i 14

Lloc

Aula (al centre escolar)

Cicle/edat

  • I0 (0-1 anys)
  • I1 (1-2 anys)
  • I2 (2-3 anys)
  • I3 (3-4 anys)
  • I4 (4-5 anys)

Sessions

matí

Durada

Menys de 60 min

Preus

2 grups classe (fins a 40 infants)

160,00 €

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments