Activitats > Teatre > Per sempre (Títol provisional)

Per sempre (Títol provisional)

Per sempre (Títol provisional)

Les Pinyes

Teatre
Espectacle

 La cia. Les Pinyes ens proposa amb La caixa del Lliure un espectacle sobre identitat i transformació recomanat per a 5è, 6è i 1r d’ESO. 

Per què canviem? Canviem perquè volem o perquè no hi ha més remei? Sembla el mateix. La terra es mou, no ens hem de moure nosaltres? Doncs a mi em fascinen les mòmies i les piràmides. Jo porto tota la vida esmorzant llet amb cereals. I la meva mare sempre fa la mateixa olor. Però ahir plovia i avui fa un sol espaterrant. Això és el canvi climàtic! Doncs això, canvi. 

La cia. Les Pinyes conviden els joves de 10 a 13 anys a comprovar com el món i la vida no són estàtiques observant els canvis que hi ha al nostre entorn. El temps canvia, l’univers canvia, les plantes canvien i les persones també canviem. 

La Cia. Les Pinyes neix al 2019 i està formada per tres actrius de teatre visual formades a l’Institut del Teatre que tenen interessos compartits. A partir d’aquest llenguatge, treballen de manera interdisciplinària i donen importància al moviment i a la música. Algunes de les seves creacions són La favera màgica, BROSSA és BROSSA, Glassmur, Perla i Un tros de pa. També han realitzat col·laboracions amb col·lectius musicals, orquestres i corals. La cia. Les Pinyes ha acompanyat el projecte La caixa del Lliure en la seva implementació en diverses escoles.

 
Podeu ampliar més informació aquí.

Idea original

Cia. Les Pinyes

Creació, direcció i interpretació

Marta Asamar Garcia, Cèlia Castellano Algaba, Noèlia Fajardo Franch 

Coproducció

Teatre Lliure amb les artistes

Referits a fets, conceptes i temes

Reflexionar i entendre les constants i els canvis a la vida. 


Referits als procediments

Estimular l’experiència visual, la imaginació, la creativitat, la sensibilitat i la curiositat, a partir d’una caixa escènica. 


Referits als valors, actituds i normes

Valorar les arts escèniques com a forma de potenciar el sentit crític i l’expressió. Mostrar curiositat i interessar-se pel món del teatre i de les arts visuals i plàstiques. Aprendre a ser espectadors crítics, coneixedors, sensibles, respectuosos i conscients de les arts escèniques.

Les Petites crítiques són un material d’acompanyament que vol apropar la noció de la crítica teatral als infants i joves, no per formar crítics  professionals sinó perquè les eines que fa servir la crítica fomenten una actitud activa de l’espectador que ens sembla imprescindible d’incentivar. Despertar el sentit crític permet mirar el món d’una altra manera més enllà del teatre. Ajuda a qüestionar-se les coses, a entendre la complexitat i la confrontació d’idees. També és un exercici per (re)pensar l’obra, tornar a l’experiència des de l’anàlisi fent l’acció de rememorar allò viscut. Per aconseguir-ho, els dossiers de Petites crítiques relacionen els espectacles programats amb determinats aspectes del llenguatge escènic.Amb aquest espectacle volem parlar dels elements bàsics del teatre i de les idees que creen els espectacles. Per això trobareu en aquest dossier unrecull de lèxic relacionat específicament amb aquests i d’altres aspectes de l’espectacle.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Espai Lliure)

Cicle/edat

  • 5è (10-11 anys)
  • 6è (11-12 anys)
  • 1r ESO (12-13 anys)
  • 2n ESO (13-14 anys)

Sessions

matí

Durada

Menys de 60 min

Preus

Invitació professorat acompanyant primària

Gratuït

Alumnat Primària

7,00 €

Idiomes

  • Català

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments