Activitats > Dansa i Música > Projecte La nit de Sant Joan

Projecte La nit de Sant Joan

Projecte La nit de Sant Joan

Un projecte per acostar-nos al folklore i a les tradicions des del cos i el moviment amb una mirada contemporània

Dansa
Música
Projecte de llarg recorregut

La nit de Sant Joan és un espectacle de dansa on s’interpreta l’obra de Robert Gerhard Soirées de Barcelone amb guió de Ventura Gassol.

Es tracta d’una obra per a piano inspirada en la nit mítica de la festivitat de Sant Joan i en les celebracions de foc del Pirineu on fàcilment podem identificar danses i melodies del folklore català. Antonio Ruz, d’una forma simbòlica i creativa, ha volgut impregnar la coreografia d’elements que ens connecten amb les nostres tradicions, com poden ser el simbolisme del foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Institut del Teatre, presentem aquesta proposta plena de força, energia i vitalitat que farà connectar el públic més jove amb la música i la dansa. Una bona oportunitat per donar a conèixer un dels compositors catalans més universals, Robert Gerhard.


PROJECTE LA NIT DE SANT JOAN

Voleu participar d’un projecte a l’entorn de l’espectacle La nit de Sant Joan?

La nit de Sant Joan és un espectacle amb un gran potencial artístic i educatiu que ens permet acostar-nos al nostre folklore i a les nostres tradicions des d’una mirada contemporània. La música de Robert Gerhard i la coreografia d’Antonio Ruz poden ser un bon incentiu per connectar amb els adolescents i amb els joves a través del cos i del moviment.

Per acompanyar-vos perquè l’experiència de venir a l’espectacle pugui esdevenir un procés educatiu, us proposem participar d’aquest projecte on a banda d’oferir formació als docents, els alumnes tindran la possibilitat de treballar la dansa amb els ballarins de l’espectacle.

El projecte de llarg recorregut sobre LA NIT DE SANT JOAN consisteix en:

 • 15 hores de FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT sobre:
  • Dansa i cançó tradicional
  • Dansa contemporània
  • Aspectes transversals com: context històric, patrimoni i cultura popular.
 • 2 sessions de TALLERS ARTÍSTICS AMB ELS ALUMNES en el centre amb un ballarí o una ballarina del propi espectacle.

 

Informació pràctica:

 • Projecte adreçat a l’alumnat d’ESO i Batxillerat.
 • Places limitades.
 • Les places s'adjudicaran no només per ordre de sol·licitud, sinó també tenint en compte l'interès del professorat, el compromís del centre i el context en què el centre vulgui desenvolupar el projecte. 
 • Si esteu interessats a participar en el projecte, haureu de fer la reserva de places per a l'espectacle La nit de Sant Joan i la inscripció sota demanda al Projecte La nit de Sant Joan. 
 • La formació i els tallers artístics no tenen cap cost afegit per als centres educatius, a banda del preu general de l’entrada a l’espectacle.
 • Per a més informació, podeu escriure un correu a liceuapren@liceubarcelona.cat
Equip artístic

Música Robert Gerhard

Escenografia Joan Junyer

Argument Ventura Gassol

Direcció i coreografia Antonio Ruz

Coordinació i assessorament musical Miguel Baselga

Vestuari Rosa García Andújar

Il·luminació Olga García

Assistent de dirección Elia López

Investigació i documentación Mónica Tarré Pedreira

Edició musical (inèdita) Juan de Udaeta

Reproducció del teló Dolores Iglesias

Repartiment

Dansa

Raúl Melcón, Carlos Roncero, Joel Mesa, Aaron Vazquez, Maria Quero, Anna Sagrera, Alexa Moya, Ariadna Saltó i Beatriz Cubero

Piano

Carlos Bujosa, Valeria Blasco i Clara Santacana

Coproducció

Gran Teatre del Liceu i Fundación Juan March

El projecte artístic i educatiu de La nit de Sant Joan és un recull d'idees, propostes i recursos per conèixer i preparar aquest espectacle. Un material per acompanyar la descoberta musical i per inspirar la creació de projectes interdisciplinaris.
La Prèvia és un pòdcast del Liceu per descobrir l’òpera. En aquest capítol coneixerem La nit de Sant Joan. Primera part: Un ballet de Robert Gerhard que no es va poder estrenar.
La Prèvia és un pòdcast del Liceu per descobrir l’òpera. Continuem amb La nit de Sant Joan. Segona part: la història del ballet i l’equip artístic.
La Prèvia és un pòdcast del Liceu per descobrir l’òpera. En aquest capítol seguim amb La nit de Sant Joan. Tercera part: La música i les danses populars.
Mònica Tarré i Pedreira, historiadora de l'art i musicòloga, ens explica en primera persona la seva tasca com a investigadora del ballet Soirées de Barcelone de Robert Gerhard. Aquesta investigació ha contribuït a la recuperació d'aquest ballet que en el seu moment no es va poder estrenar. Després d'explicar breument el context en el qual es va fer l'encàrrec del d'aquesta obra, la investigadora ens presenta les fonts documentals que han permès la recuperació del ballet. S'han conservat alguns documents que han permès recuperar l'argument i alguns elements de l'escenografia. També s'ha conservat una partitura inacabada i una reducció per a piano, que és la que podrem escoltar a l'espectacle La nit de Sant Joan. Del que no s'ha pogut recuperar res és de la seva coreografia original.
Escolteu la llista de reproducció de Spotify amb les versions originals de les músiques que podreu escolar a l'espectacle La nit de Sant Joan.

Dates

  Disponible entre el 25 de febrer i el 26 de febrer

Lloc

Diferents espais

Cicle/edat

 • 3r ESO (14-15 anys)
 • 4t ESO (15-16 anys)
 • 1r Batxillerat (16-17 anys)
 • 2n Batxillerat (17-18 anys)
 • 1r ESO (12-13 anys)
 • 2n ESO (13-14 anys)

Sessions

vespre

Durada

Llarga duració

Preus

Alumnes

Gratuït

Docents acompanyants

Gratuït

Idiomes

 • Català

Accessibilitat

 • Accessos per mobilitat reduïda
 • Bucle magnètic
 • Seients reservats per mobilitat reduïda

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments