Activitats > Dansa > Curs de formació al professorat - Cos, traç i registre

Curs de formació al professorat - Cos, traç i registre

Curs de formació al professorat - Cos, traç i registre

© Andrés Pino - Conjunto Vacío

Dirigit per artistes de la Temporada del Mercat de les Flors

Curs de 21 hores (13a edició)

Dansa
Formació

D’ençà l’any 2007 el Mercat de les Flors organitza aquest Curs de formació permanent per al professorat que completa l’oferta del Programa Talla Única. Amb la voluntat d’acompanyar educadors i escola, aquest és un curs que ha anat creixent i que s’ha consolidat dins la línia pedagògica de la nostra institució com a punt de trobada i debat entre docents, creadors i gestors del context educatiu en dansa.

Plantegem aquest curs de 21 hores, amb un total de 7 sessions de 18h a 21h, com una font d’inspiració per contribuir i acompanyar el professorat en el seu descobriment de processos i moviments, considerant l’escola també un espai de creació i art contemporani. Volem seguir creant i facilitant aquest espai de comunicació i confiança perquè creiem que amb el treball d’un cos creatiu -individual i col·lectiu-, es fomenta una relació més igualitària.

És un curs reconegut pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

S’efectuarà un descompte del 40% al professorat inscrit als espectacles o projectes educatius del Mercat de les Flors 2023/24. Inscripcions a partir del 18 de desembre. 

Fitxa Artística

Àngels Margarit, Andrés Corchero, Montse Colomé, Quim Bigas, el col·lectiu "Si los Martes fueran Viernes" i Mario G. Sáez. 

El lloc de la dansa dins les arts escèniques i en l’educació

o   Descobrir noves metodologies per treballar a l’escola l’art i el moviment. 

o   Ajudar a implementar el treball de les competències bàsiques i transversals derivat dels currículums de l’educació primària i secundària. 


La dansa com un valor

o   Facilitar sistemes integrats d’aprenentatge que incorporin metodologies d’autoafirmació, l’autonomia de l’aprenent i flexibilització de l’aprenentatge.

o   Contribuir al benestar del professorat tot donant-li recursos educatius per l’ensenyament de la dansa i del moviment.


El treball concret en referència a la dansa

o   Conèixer i acceptar el propi cos, el seu moviment, la seva expressió i les capacitats comunicatives.

o   Entendre i valorar la dansa com una forma d’expressió i comunicació.

La Maleta Didàctica del Dan Dan Dansa té la voluntat de ser una eina orientativa per als docents que apropi els alumnes al món de la dansa i els familiaritzi amb alguns dels seus valors i conceptes principals.El contingut de la maleta gira principalment entorn a cinc conceptes bàsics interrelacionats que donen una visió general i permeten avançar de manera progressiva en les eines inicials per gaudir i conèixer el món de la dansa.Per a cadascun dels conceptes s’han preparat diverses activitats didàctiques especialment pensades per a l’Educació Infantil i els tres cicles d’Educació Primària, que poden orientar al docent en el seu aprofundiment, tot i que no deixen de ser propostes obertes que cada educador o educadora pot adaptar a les seves necessitats, al seu alumnat o al seu coneixement de la matèria.Per al desenvolupament de les activitats didàctiques plantejades es proposa l’ús d’un o diversos objectes, alguns dels quals estan continguts a la maleta i d’altres són instruments d’ús habitual a les escoles. Qualsevol dels objectes, però, pot ser tractat pel propi professor des d’un altre punt de vista o pot facilitar la creació d’altres activitats. No es tracta de realitzar totes les activitats, sinó de triar la que més s’adapti a les necessitats dels alumnes.Contacta’ns per a més informació a: educatius@mercatflors.cat

Mercat de les Flors

C/ de Lleida, 59

08004 Barcelona

Indicacions

Activitat multi-sessió els dies

Lloc i sala

Mercat de les Flors (SALA PB)

Cicle/edat

  • Adults

Sessions

No hi ha sessions disponibles.

Preus

Curs de formació al professorat

100,00 €

Docent que participa a algun programa educatiu del Mercat de les Flors (descompte del 40%)

60,00 €

Idiomes

  • Català

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments