Activitats > Teatre > La caixa del Lliure per a primària

La caixa del Lliure per a primària

La caixa del Lliure per a primària
Teatre
Projecte de llarg recorregut

Aquesta activitat s'ha de sol·licitar a programaeducatiu@teatrelliure.com.

La caixa del Lliure per a primària és la proposta educativa per a fomentar la pràctica teatral a l'aula per a infants de 8 a 12 anys. 

La caixa del Lliure creix. A partir de la proposta educativa iniciada a infantil, als cicles mitjà i superior d’educació primària, el petit teatrí es transforma i es converteix en un dispositiu de llum, so i escenografia desplegable, que permet als infants més grans (de 8 a 12 anys) començar el teatre des de zero i construir el seu propi escenari, el seu propi espai escènic a la seva manera i mida. És un espai per ser inventat en múltiples direccions, a partir de diferents maneres d’entendre el teatre. Una caixa que comprèn un sentit més ampli, més conceptual i més abstracte, que permet interactuar-hi amb tot el cos i treballar continguts tangencials i propis de les arts de l’espectacle. No tot és ser actor o actriu: hi ha molts oficis creatius per fer dins de la caixa. 

Posant en joc elements visuals, sonors, simbòlics, emocionals, escenogràfics, conceptuals i corporals, l’alumnat mirarà d’entendre l’engranatge del teatre des de dins, construir nous mons, elaborar un alfabet emocional i alimentar l’interès per allò desconegut. 

Les caixa també és una eina per al professorat: un espai metafòric on treballar les matemàtiques, la història o la llengua d’una altra manera. Això la converteix en una caixa de coneixement complet.

El Lliure proporciona a les escoles la caixa, una vídeo tutoria, formació específica i propostes de joc perquè l’alumnat les converteixi en caixes plenes de coneixement, intuïció, expressió i experimentació de les històries que els agradin. Durant les darreres temporades 6 escoles i 730 infants ja han participat en aquestes propostes. 

Podeu ampliar més informació aquí.
Més informació: programaeducatiu@teatrelliure.com 

Idea

Dadà.

Disseny

Joan Baixas i Marina Baixas

Projecte

Teatre Lliure

Objectiu general

Generar més cultura del teatre fent arribar el teatre a les escoles, establint lligams amb les activitats educatives actuals, fomentant el treball competencial i oferint estímuls adequats al desenvolupament dels infants perquè visquin cada etapa amb plenitud.


Objectius específics

-Introduir el teatre a l’escola fent-hi una mirada més polièdrica, descobrint-lo des de la caixa escènica i fixant-se sobretot en els dissenys escènics, entenent els infants com a demiürgs.

-Fer entendre el teatre com un joc multidisciplinar amb cossos, colors, llums, so, objectes, espais, personatges, històries, imaginació...

-Portar el teatre a la mida dels infants, acompanyar-los en l’aprenentatge i potenciar-ne el desenvolupament.

-Treballar l’empatia i el treball en grup.

-Afavorir la descoberta, l’experimentació, la manipulació, la representació mental, la comunicació, la convivència, el moviment, la seguretat afectiva i emocional, l’autonomia, la imaginació, l’expressió i la incorporació d’hàbits. 

-Vehicular les seves preguntes (els què i per què) i acompanyar-los a descobrir la varietat i diversitat infinita del món. 

-Despertar-los els sentits de la vista, el tacte i l’oïda. 

-Explorar els límits i les possibilitats del cos. 

Saps que les actrius i els actors, abans de començar una funció, en lloc de dir Que vagi bé!, diuen Molta merda!? Hi ha qui diu que això ve de l’Edat Mitjana, quan la gent es desplaçava amb animals i la gent de teatre, que anaven de poble en poble, quan veien un camí amb molts excrements sabien que al poble següent podien tenir molt de públic. D’altres diuen que ve de l’època en què, a les grans ciutats, qui anava a teatre eren les classes altes, que sempre es movien en carruatges de cavalls.Si a la porta del teatre hi havia molta merda, volia dir que hi havia molta gent i que, per tant, seria un èxit!Molta merda! és el que has de cridar ben fort abans de començar a representar qualsevol de les 20 propostes d’activació de La caixa del Lliure, una caixa de dues mides diferents que, seguint la filosofia dels antics teatrins, viatja d’escola en escola i permet als infants jugar i fer teatre com a demiürgs. Les propostes estan inspirades en artistes escènics o visuals contemporanis, que et presentem. A partir de les seves investigacions, de les seves obres, de les seves reflexions, hem creat allò que trobaràs en cada targeta.Així doncs, l’únic que has de fer és escollir una de les targetes i llegir-la. Hi trobaràs tota la informació necessària per començar la proposta.El material que puguis necessitar també se t’explica a cada targeta.Aquí només hi ha 20 propostes, de les infinites que es podrien fer. En aquesta caixa, hi poden passar tantes coses! Segur que se te n’acut alguna de nova! Sempre pots fer una targeta explicant-la i afegir-la!Tingues a punt la caixa i la imaginació i… a crear!I sobretot... molta merda!

Lloc

Centre educatiu

Cicle/edat

  • 3r (8-9 anys)
  • 4t (9-10 anys)
  • 5è (10-11 anys)
  • 6è (11-12 anys)

Sessions

vespre

Durada

Llarga duració

Preus

Gratuït

Gratuït

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments