Activitats > Teatre > La idea brillant (que al principi no ho era)

La idea brillant (que al principi no ho era)

La idea brillant (que al principi no ho era)

© Sarah John

Marga Socias

Teatre
Espectacle

Si l'espectacle està exhaurit ens podeu escriure a programaeducatiu@teatrelliure.com i us apuntarem en llista d'espera. 

Convidem dos artistes a crear un espectacle per a les dues caixes del Lliure! Un per a cicle infantil a càrrec de Marga Socias, i un altre per a cicle superior!  

Després de l’experiència de la temporada passada, tornem a convidar dos artistes de teatre visual i d’objectes a fer espectacles pensats específicament per a cadascuna de les caixes. Així les converteixen en caixes escèniques en ple funcionament.

L’artista Marga Socias ens convida a pensar en les idees. Què és una idea? D’on surt? Com apareix? Hi ha cap lloc al món on totes les idees s’esperin que algú les tingui? O potser comencen amb una petita espurna? Aquesta és la història d’una idea brillant i d’una nena que l’ajuda a néixer. També és una aventura per descobrir que un minúscul pensament pot arribar a omplir la vida de màgia i transformar-ho tot.

A la Marga Socias li agraden les històries i, sobretot, li agrada explicar-ne. Actua, escriu i idea espectacles. Treballa sobretot amb l’inesperat, amb la curiositat i la confusió entre la ficció i la realitat. Està interessada particularment en les coses que no es veuen i en com escoltar allò que està amagat a les escletxes de la vida quotidiana. Podríem dir que el que fa, per complex i extens, és inclassificable. Però té ha una constant: vol crear experiències per als altres, de tota mena i amb tots els recursos disponibles. Això l’ha portada a viatjar pel món participant en projectes de tota mena. Uns espectacles on s’hi barregen propostes escèniques diverses, la performance, les instal·lacions site-specific, la música, i que s’expandeixen cap a tots els racons imaginats o desitjats. Treballa tant en espectacles propis com en col·laboració amb altres companyies o artistes independents. Durant anys ho ha fet amb companyies especialitzades en teatre participatiu i immersiu d’arreu d’Europa. Darrerament, ha col·laborat en projectes de realitat virtual amb els creadors Uri i Michelle Kranot (Israel/Dinamarca) i també amb la plataforma Art-of-listening (Dinamarca/Austràlia) en la investigació i disseny de propostes escèniques per via remota. 

Podeu ampliar més informació aquí.

Idea original, creació i direcció

Marga Socias

Interpretació

Marga Socias

Bones idees

Sarah John

Objectes

Thomas Ropper

So i música

Els Mals Endreços

Producció

Teatre Lliure amb l'artista

Referits a fets, conceptes i temes

Fomentar la resiliència, la capacitat d’acció, l’autoestima i el sentiment de responsabilitat en el mon.


Referits als procediments

Estimular la imaginació, la creativitat, l’experimentació, la sensibilitat i la curiositat a través de les possibilitats infinites de joc i de representació del mon d’una caixa escènica, parant especial atenció en l’experiència visual i sensitiva. 


Referits als valors, actituds i normes

Valorar les arts escèniques com a forma de potenciar el sentit crític i l’expressió. Mostrar curiositat i interessar-se pel món del teatre i de les arts visuals i plàstiques. Aprendre a ser espectadors crítics, coneixedors, sensibles, respectuosos i conscients de les arts escèniques.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Data

  1. Novembre de 2023

    6, 7, 8, 9 i 10

Lloc i sala

Teatre Lliure

Sala Espai Lliure

Cicle/edat

  • I4 (4-5)
  • I5 (5-6)
  • 1r (6-7)

Sessions

matí

Durada

Menys de 60 min

Preus

Alumnat Primària

7,00 €

Invitació professorat acompanyant primària

Gratuït

Idiomes

  • Català

Accessibilitat

  • Accessos per mobilitat reduïda
  • Seients reservats per mobilitat reduïda

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments