Per a aquells grups que voleu gaudir d’una experiència immersiva en el món del teatre
Teatre
Dansa
Taller
Hi ha altres maneres d’interpretar una escena que ja hem vist? Podem modificar el missatge a partir de decisions formals? Com arriba una actriu o un actor a expressar certes emocions?
L'activitat Un dia al TNC consisteix en visitar les instal·lacions del teatre, assistir a la representació de Macarron Power i, posteriorment, gaudir d’un taller de creació a partir de l'espectacle. Serà tot un entrenament de la mirada crítica a través de l’acció.
Amb aquesta guia podreu investigar i treballar més a fons tot el que envolta l'obra que vindreu a veure al teatre, el text, l'autora, el context històric i la proposta escènica són part dels elements que podeu trobar en el document.A través de diferents propostes que us fem l'experiència amb l'espectacle serà més completa per a tot l'alumnat i permetrà compartir la vostra feina amb els altres assistents a les funcions.
Us hem preparat una visita guiada pel Teatre Nacional de Catalunya però... el que viureu serà un matí ple d’aventures, de jocs, de reptes i de misteris!Ajudeu en Sham a trobar la seva companya, la Mila, una nena amb un somni que vol fer realitat: ser una actriu famosa! Ens hi acompanyeu?
La veu és un instrument que ens permet relacionar-nos amb l'entorn. Però tenim altres maneres de comunicar-nos com: l'expressió corporal, la intenció, l'emoció... i tots junts formen l'orquestra perfecta de la comunicació.Veniu a jugar amb tots aquests instruments i descobrireu un munt de possibilitats d'expressió.
Us presentem Sons del Cel, projecte educatiu impulsat per Palau de la Música Catalana, el Servei Meteorològic de Catalunya (MeteoCat), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, gràcies al suport de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.Es tracta d’un itinerari transversal que pretén resoldre una problemàtica global que afecta tota la societat: La contaminació acústica. Des de l’àmbit artístic, científic, mediambiental i de la salut, l’infant desenvoluparà capacitats i coneixements que li permetran prendre consciència del seu entorn sonor amb l’objectiu de buscar estratègies que l’ajudin a disminuir la contaminació acústica a l’aula i a l’escola. És a dir, a través d’aquest projecte potenciarem aprenentatges competencials que siguin transferibles, significatius, permanents, productius i funcionals.La participació en el projecte consisteix en realitzar 2 tallers a l'escola i 1 taller a un espai exterior (Jardí Botànic o Observatori Fabra) de 2/3hores i implementats per educadors i artistes vinculats a les institucions impulsores (primer taller a l'octubre-novembre, segon taller a l'abril i tercer taller al maig). Al mes de febrer s'assistirà al concert-espectacle Tocats X l'Orgue del Palau de la Música Catalana. I com a tancament del projecte, el 3 de juny, s'organitzarà a una trobada presencial o online al Palau de la Música. Durant el transcurs del projecte, els tutors faran seguiment de les activitats que es portaran a terme i assistiran a una reunió online trimestral de coordinació. La primera reunió online de seguiment serà el 16 de setembre a les 13.30h. En aquesta reunió s'explicarà als tutors la metodologia de treball i també s'acordarà el calendari dels diferents tallers o activitats que integren el projecte.
Hi ha altres maneres d’interpretar una escena que ja hem vist? Podem modificar el missatge a partir de decisions formals? Com arriba una actriu o un actor a expressar certes emocions?L'activitat Un dia al TNC consisteix en visitar les instal·lacions del teatre, assistir a la representació de La tercera fuga i, posteriorment, gaudir d’un taller de creació a partir de l'espectacle. Serà tot un entrenament de la mirada crítica a través de l’acció.
Baixem per les Rambles i entrem al Liceu. Canviem els sorolls de la ciutat per un espai que ens convida a tornar als nostres orígens.Miralls és un espectacle d'una gran sensibilitat musical i estètica que acompanya els infants en un viatge simbòlic des de la descoberta del jo fins a l’experimentació amb els elements de la natura. Des de la trobada amb les diferències de l’altre fins a la presa de consciència que junts formem part d’un mateix tot.A través de la dansa i la música, Miralls ofereix al públic infantil una experiència sensorial de connexió i proximitat a través d’un recorregut per diferents registres i estils musicals.
Per formalitzar la vostra inscripció cal que ens feu arribar un correu electrònic a: serveieducatiu@auditori.cat Aquesta temporada 24-25 us proposem una activitat participativa que consisteix en la creació d’una peça de hip-hop a l’escola i la posterior presentació a L’Auditori de Barcelona. La compositora i cantant Paula Grande i la pedagoga Núria Palau ens acompanyaran en aquesta aventura!Aquesta activitat constarà de vàries sessions a l'aula i la posada en escena a L'Auditori.
Actors i actrius amb i sense diversitat funcional pugen a l’escenari per explicar-nos un història escrita i dirigida per Clàudia Cedó creadora d’Escenaris Especials des de fa 17 anys.Fantàstic Ramon és una comèdia amb tocs fantàstics que vol reflexionar sobre la diferència i l’exclusió, la voluntat de protegir i sobreprotegir tots aquells que no entren en els cànons normatius.Una parella té un fill, però per sorpresa de tothom, qui neix no és com s’esperaven. No és el que esperaven però l’estimen des del minut 0. A partir d’aquí el que veiem és la vida del fill i dels seus pares. La mare vol que el món canvïi per adaptar-se a les necessitats d’ell i el pare en canvi vol que tingui prou autonomia per adaptar-se al món. Quan es vagi fent gran descobrirà l’estigma que pesa sobre les seves espatlles, percebrà les mirades amb prejudicis i la incomprensió. Entrarà en contacte amb el moviment en defensa dels drets dels qui són com ell, treballarà, s’enamorarà, però sempre se sentirà manipulat pels altres.El to escènic és el realisme màgic i el personatge central serà literalment un titella de drap, un recurs propi del llenguatge escènic amb una força i poètica increïbles i a la vegada una metàfora visual de la manipulació i l’apropiació dels cossos de les persones amb discapacitat. La història s’ha creat a partir de l’experiència de la Clàudia Cedó amb Escenaris Especials durant aquests 17 anys i de les entrevistes que ha fet als actors i actrius d’aquest projecte, que són adults amb diversitat funcional (autisme, malalties mentals, discapacitat, etc.), recollint la seva visió de la paraula “exclusió”.
Com va començar el món? Com era abans d’anomenar-se món? En aquesta trobada entre Delphine Perret, autora i dissenyadora i el ballarí i coreògraf Marc Lacourt, proposaran una peça molt divertida per a què els nens i les nenes es facin preguntes de manera alegre i divertida. La companyia diu sobre la peça: “El món és un gran teatre que aprenem a mirar molt aviat i a organitzar, així que divertim-nos construint altres mons. Això és el que volem compartir amb els nostres espectadors”.A més de la seva carrera com a ballarí, Marc Lacorut participa en nombrosos tallers per a infants i adolescents. L’any 2016 crea la seva primera per a públic jove, i el 2022 vam poder veure al Mercat La Serpillère de Monsieur Mutt. Delphine Perret escriu i dibuixa des del 2003. Ha publicat uns quaranta àlbums. Les seves obres s’han traduït a 10 llengües i han rebut nombrosos reconeixements.Al finalitzar l'espectacle gaudirem i compartirem d'un col·loqui amb la Cia.
Per a sol·licitar aquesta activitat escriviu a programaeducatiu@teatrelliure.com.Per a sol·licitar aquesta activitat escriviu a programaeducatiu@teatrelliure.com.Un recorregut guiat per les instal·lacions del Teatre Lliure de Montjuïc us farà descobrir què s’amaga darrera d’aquest escenari de referència internacional en un edifici de gairebé 100 anys d’història. Pujarem dalt de l’escenari, ens capbussarem sota de la grada, coneixerem espais diversos com les galeries, entrarem als camerinos, a la sala d’assaig...Entre caixes! és una activitat gratuïta pels grups que veniu a veure un espectacle i té un cost de 2€ per alumne pels grups que no veniu a veure espectacle.Podeu ampliar més informació aquí.