Muntar un número - A casa hi ha unes normes
Recurs destinat a Docent i Per aplicar a l'aula
Exercicis per activar la imaginació dels adolescents en clau escènica i amb eines i referents poc convencionals per tal de descobrir un teatre diferent.
Considera, per un moment, cada habitació de casa teva com un espai escènic diferent. L’escenografia que hi ha a cadascuna de les habitacions te n’indica els usos. Segurament a causa de passar tant de temps a casa durant la pandèmia vam aprendre a fer servir algunes d’aquestes habitacions de maneres que no havíem pensat mai: la cuina potser va ser un gimnàs i el menjador potser es va tornar una perruqueria. També els objectes de la casa van patir aquesta transformació: un bric de llet es va convertir en un suport per a l’ordinador, o dues garrafes d’aigua van ser unes peses per fer exercicis.
Una altra de les activitats amb la qual segurament també vas ocupar el temps a casa va ser mirar per la finestra i imaginar com vivien els teus veïns i veïnes. Com eren aquests espais que només podies intuir? De què anaven les converses que no podies sentir?
Exercici - Agafant com a referència el treball dels actors de la companyia Forced Entertainment al vídeo que tens enllaçat, pensa en un obra coneguda que tingui un conjunt de personatges. Selecciona quins objectes de dins de casa teva podrien convertir-s’hi i utilitza un racó de casa com a espai escènic.
“A House is not a Home” - Companyia Ignífuga
“Table Top Shakespeare” Forced Entertainment
“Semiotics of the Kitchen” - Martha Rosler
“Ciudades paralelas” - Dominic Huber
“L’autor intel·lectual” - La maldita vanidad teatro
“La finestra indiscreta” - Alfred Hitchcock
“Acciones en casa” - David Bestué i Marc Vives