Activitats > Música i Teatre > El conte de Nadal de Charles Dickens

El conte de Nadal de Charles Dickens

El conte de Nadal de Charles Dickens

Somnis de sorra amb música d'Albert Guinovart

Música
Teatre
Espectacle

VEUS - Cor Infantil Amics de la Unió, juntament amb l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, ofereixen un concert molt especial sobre el conte de Charles Dickens il·lustrat amb la poesia de la sorra de Borja González (Cia. Ytuquepintas) i música d’Albert Guinovart.

La lectura musical que ha fet Guinovart d’aquesta obra ens submergeix en un univers de matisos i contrastos que il·lustren de forma magistral la narració i el caràcter dels seus protagonistes. La música al servei de les paraules.

Per la seva banda, Borja González, sobre una taula de llum artesanal i amb total sincronia amb la música i el text, va modelant la il·lustració amb sorra per evocar les diferents escenes i els diferents personatges de la narració. Art, delicadesa i precisió.

Equip artístic

Música i piano Albert Guinovart

Direcció Josep Vila Jover

Adaptació del text i coordinació escènica David Pintó

Repartiment

Art amb sorra Borja González (Cia. Ytuquepintas)

Solistes Ana San Martín i Albert Mora

VEUS - Cor infantil Amics de la Unió

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Amb la participació de músics del Conservatori del Liceu

Producció

Gran Teatre del Liceu

Un cop d'ull al projecte educatiu és una mirada ràpida per conèixer El conte de Nadal de Charles Dickens i les possibilitats educatives que ens pot oferir aquest espectacle.
El projecte artístic i educatiu d'El conte de Nadal de Charles Dickens és un recull d'idees, propostes i recursos per conèixer i preparar aquest espectacle. Un material per acompanyar la descoberta musical i per inspirar la creació de projectes interdisciplinaris.
Borja González, artista multidisciplinari de la Cia. Ytuquepintas, especialitzat en l'art amb sorra, ens explica en què consisteix aquesta tècnica i quin és el seu paper en El conte de Nadal de Charles Dickens. Les il·lustracions de sorra creades en directe damunt una taula de llum artesana es projecten en una gran pantalla i es transformen al ritme de la partitura al llarg de tot l'espectacle. L'artista ens convida a experimentar amb la sorra com a tècnica d'expressió, mentre ens explica per què utilitza aquesta tècnica, què cal per sincronitzar il·lustració i música, com es construeix una taula de llum i també alguns trucs per aprofundir en aquesta tècnica.
Albert Guinovart és un músic i compositor català que representa la perfecta sincronia entre els seus diferents vessants, destacant la composició, l'orquestració, la docència i la interpretació. Com compositor i pianista d'El conte de Nadal de Charles Dickens, l'Albert ens explica com va ser el procés de composició d'aquesta obra: com es va inspirar a partir de la novel·la de Dickens, com es crea una música quan està al servei d'una dramatúrgia o com la música pot contribuir a emfatitzar el missatge narratiu.
Ana Díaz Plaja, experta en literatura infantil i juvenil, ens explica la importància d'El conte de Nadal dins l'obra de Dickens i ens acompanya en la descoberta de l'escriptor a través de les seves obres. Alguns aspectes i curiositats que ens ajudaran a conèixer i endinsar-nos en aquest conte, com les característiques i valors dels personatges o el sentit de la narració en un context multicultural. Un punt de partida per conèixer i reflexionar sobre el valor i els valors d'aquesta obra i una inspiració per descobrir altres versions del conte i altres obres d'aquest escriptor.
Escolteu la llista de reproducció de Spotify amb les versions originals de les músiques que podreu escolar a l'espectacle El conte de Nadal de Charles Dickens.

Liceu

La Rambla, 51-59

08002 Barcelona

Indicacions

Data

  1. Desembre de 2024

    17 i 20

Lloc i sala

Liceu (Sala Gran)

Cicle/edat

  • 5è (10-11 anys)
  • 6è (11-12 anys)
  • 1r ESO (12-13 anys)
  • 2n ESO (13-14 anys)
  • 3r ESO (14-15 anys)
  • 4t ESO (15-16 anys)

Sessions

matí

Durada

60-90 min

Preus

Alumnes

10,00 €

Docents acompanyants

Gratuït

Idiomes

  • Català

Accessibilitat

  • Accessos per mobilitat reduïda
  • Bucle magnètic
  • Seients reservats per mobilitat reduïda

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments