Activitats > Teatre > El público

El público

El público

Federico Garcia Lorca i Marta Pazos

Teatre
Espectacle

La Comedia Nacional de Montevideo reprèn la tradició d’estrena un Lorca anualment, proposant cap al futur una nova manera, diferent, singular i perifèrica de concebre la poesia lorquiana, aquesta vegada sota la direcció de Marta Pazos.

El público és una obra de Lorca escrita cap al 1930 considerada una de les obres de teatre espanyol més importants del segle xx, que forma part de l’anomenada “trilogia impossible” fora amb Así que pasen cinco años i Comedia sin título. És una obra surrealista en la qual és ambigu quines parts són al·lucionacions i quines realitat dramàtica. Estudia els desitjos homosexuals reprimits i defensa el dret a la llibertat eròtica.

En paraules de Marta Pazos, El público és com llançar-se per un tobogan i en lloc d’aterrar trepitjant la sorra fer-ho en el mons que hi ha sota. Allà es pot trobar una ruïna romana, un mur de sorra, una universitat o el sepulcre de Julieta. És un viatge d’anada. Una abraçada al misteri. Un perdre’s per trobar-se. És potent, onírica, inclassificable. De les obres més avantguardistes, personals i confessionals de l’autor, segurament de les obres més desafiants tant per a artistes com per a espectadors. És un road trip a l’interior del cap de Lorca que ens convida a submergir-nos en un mar de sensacions. Escrita quan el propi autor es debatia entre el teatre més popular que l’havia portat a l’èxit i un nou teatre més compromès, profund, valent i veritable. És com llegir un text esotèric antic. Lorca parla de l’inconscient, no està escrita perquè s’entengui, sinó perquè travessi el públic i li parli de part d’ell mateix que ni tan sols coneix.

Marta Pazos és directora d’escena, d’òpera, escenògrafa, dramaturga i artista visual i és una de les artistes més influents en l’avantguarda escènica espanyola actual. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de pintura, la seva obra destaca per la seva dimensió plàstica i l’emancipació estètica. En els seus muntatges el color apareix de manera radical per impactar en la retina del públic i transformar-ne la percepció.

Autor

Federico Garcia Lorca

Versió

Gabriel Calderón

Direcció

Marta Pazos

Intèrprets

Eugenia Bideau, Roxana Blanco, Fernando Dianesi, Joel Fazzi, Mauricio González, Sofía Lara, Sofía Manana, Dulce Elina Marighetti, Rosario Martínez, Pablo Musetti, Andrés Papaleo, Jimena Pérez, Mané Pérez, Gustavo Saffores, Fernando Vannet i Florencia Zabaleta 

Producció

Comedia Nacional

Àrees educatives
Llengua castellana, literatura española, filosofia, cultura i valors ètics, educació física, visual i plàstica.  

Temes que tracta l'obra
La homosexualitat, l’amor, el sexe, el surrealisme.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Data

  1. Gener de 2025

    16, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25 i 26

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Fabià Puigserver)

Cicle/edat

  • 1r Batxillerat (16-17 anys)
  • 2n Batxillerat (17-18 anys)
  • Cicle formatiu Grau Superior

Sessions

tarda

Preus

Professorat

16,00 €

Alumnat adult

16,00 €

Alumnat Secundària

7,00 €

Invitació professorat acompanyant

Gratuït

Idiomes

  • Castellà

Accessibilitat

  • Accessos per mobilitat reduïda
  • Seients reservats per mobilitat reduïda

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments