Activitats > Música > Els compositors entren a l'aula 24-25

Els compositors entren a l'aula 24-25

Els compositors entren a l'aula 24-25

© Montse Busquets

De 1r a 6è de Primària

La nova creació musical per als més petits.

Música
Participació escènica de l’alumnat

Per formalitzar la vostra inscripció, cal que ens feu arribar aquest formulari omplert a ‎compositorsaula@auditori.cat Inscripcions a partir del 27 de juny de 2024


El projecte vol apropar la música contemporània a l’alumnat a través de l’audició i la creació musical, sempre amb la contribució presencial de compositors actuals. Obre la ment a l’experimentació sonora i al desenvolupament de processos compositius. El projecte finalitza amb la interpretació de les composicions en públic. 

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ DE LES ESCOLES

Els compositors entren a l’aula està destinat a alumnes de de 1er a 6è de Primària. Les escoles s’han de comprometre a participar en el projecte durant dos cursos acadèmics i han de complir els següents requisits:

 1. Primer curs: El professor de música inscrit haurà d’assistir obligatòriament a sis sessions ‎de formació (*) i a una reunió de valoració final. Aquesta es una formació de 30 hores, ‎reconeguda pel Departament d’Ensenyament.
 2. Segon curs: El professor de música haurà d’assistir a tres sessions de formació i a una reunió ‎de valoració final. Aquestes hores de formació no estan reconegudes.
 3. Dedicar al projecte, des de l’inici fins al dia del concert, una sessió setmanal -no necessàriament sencera-; això ‎significa aproximadament entre quatre i cinc mesos del curs escolar.
 4. Rebre el compositor durant la segona meitat del segon trimestre, una sessió ‎d’una hora i mitja per grup/classe. L’horari s’ha de pactar amb el professorat inscrit, mirant ‎d’adaptar a les necessitats del centre.
 5. Presentar les obres en concert (**) a la Sala 3 de L’Auditori. Els alumnes participants ‎han de venir a L’Auditori a interpretar les seves composicions en directe. Aquests ‎concerts no són oberts al públic.

(*) Durant el curs 2024/25 les sessions de formació seran:

 • Tres sessions entre els mesos de setembre i novembre, dues en horari de tarda a la UAB i una en horari lectiu en una escola.
 • Tres sessions entre els mesos de gener i març, una al gener en horari lectiu en una escola, i dues durant el febrer – març en un espai a determinar.
 • Una sessió d’avaluació durant el mes de maig.

(**) Els concerts seran:

 • 8 d'abril de 2025 a les 10 h i a les 11:45 h
 • 9 d'abril de 2025 a les 10 h i a les 11:45 h
 • 10 d'abril de 2025 a les 10 h i a les 11:45 h

REQUISITS MÍNIMS DELS DOCENTS

 1. ‎Ser mestre especialista de música.
 2. Tenir una experiència mínima de 5 cursos com a docent de música en l’ensenyament primari.
 3. Tenir una antiguitat mínima de 2 anys en el centre que s’inscrigui‎.
 4. Es recomana tenir un nivell d’estudis musicals equivalent al nivell ‎elemental.

INSCRIPCIONS I PREUS

‎Les inscripcions al projecte comencen el 27 de juny de 2024 a través de correu ‎electrònic.‎ La selecció de les escoles participants es fa per estricte ordre d’arribada. Enguany obrim el projecte a cinc escoles. ‎

El preu per escola és de 75 € per curs, que s’han d’abonar abans de la ‎primera sessió de formació. Un cop confirmada la inscripció, rebreu la informació sobre el ‎pagament. Aquest preu inclou el material, les formacions i l’entrada al concert dels alumnes.‎


En col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB  i Diputació de Barcelona.

Creació i direcció

Assumpta Valls

Participar en el procés creatiu d'una obra musical contemporània

LA NOVA CREACIÓ MUSICAL PER ALS MÉS PETITS

Els compositors entren a l’aula és un projecte de ‎l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i el Projecte Educatiu de L’Auditori i que apropa la música ‎contemporània a l’alumnat de Primària a través de l’audició i la creació musical, i ‎comptant sempre amb la contribució presencial de compositors actuals. El projecte, ‎iniciat el curs 2014-15, ha comptat amb compositors com ara Agustí Charles, Ramon Humet, Josep M. ‎Guix, Hèctor Parra, Oliver Rappoport, Carlos de Castellarnau, Pablo Carrascosa, Bernat ‎Vivancos, Raquel Garcia Tomás, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Fabià Santkovsky, Núria Giménez i Fritz ‎Hauser.‎ El projecte vol facilitar als nois i noies la creació col·lectiva d’una obra d’art, un recorregut que porta als infants a aprendre música a través del procés d’elaboració i interpretació en públic de la seves pròpies composicions.‎


CREAR A PARTIR DE L’ESCOLTA

El projecte parteix d’una selecció d’obres de compositors actuals vinculats a la programació ‎de Sampler Sèries i de l’elaboració de propostes didàctiques per treballar a l’aula. La ‎formació dels docents que porten a terme l’experiència s’allarga durant tot el ‎desenvolupament del projecte. Cada un dels docents treballa amb una sola obra. La tasca a l’aula s’inicia amb l’audició i anàlisi de l’obra, per després seguir amb la creació per part dels nois i noies de petites composicions emmirallades en els trets ‎musicals de les peces estudiades. Aquestes produccions seran presentades al compositor el dia que assisteixi a l’aula, el qual els donarà indicacions i suggeriments per millorar-les. En les sessions posteriors els alumnes les debatran, les posaran en pràctica i les assajaran per interpretar-les. Finalment, les obres seran ‎presentades en concerts a L’Auditori als quals assistiran els alumnes de diferents centres ‎participants.

L’Auditori

Carrer de Lepant, 150

08013 Barcelona

Indicacions

Data

 1. Abril de 2025

  8, 9 i 10

Lloc i sala

L’Auditori (SALA 3 TETE MONTOLIU)

Cicle/edat

 • 1r (6-7 anys)
 • 2n (7-8 anys)
 • 3r (8-9 anys)
 • 4t (9-10 anys)
 • 5è (10-11 anys)
 • 6è (11-12 anys)

Sessions

matí

Durada

Menys de 60 min

Preus

Els compositors entren a l'aula

75,00 €

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments