L'Anorak

L'Anorak

Íntims produccions

Teatre
Espectacle

L’anorak és la proposta de teatre físic i visual d’Íntims Produccions, la companyia resident d’aquesta temporada, basada en el conte L’abric de Nikolai V. Gógol. 

L’anorak ens explica la història d’Akakki, a qui malgrat treballar i dedicar-se en cos i ànima a allò que fa, la vida no li va com s’esperava. Viu immers en un estat de precarietat i de pobresa. Tot i així, intenta ser feliç amb el que té, tractar bé la gent i gaudir de la bellesa del món. Allà on viu, hi fa un fred espantós; el seu abric se li ha fet vell i ja no l’escalfa com abans. L’Akakki demana un avançament per poder comprar-se un anorak nou. Viurà molt feliç durant uns dies, i semblarà que tot li va millor gràcies a aquesta peça. Però la bonança serà breu: per mala sort, se li girarà en contra el destí. Després de topar amb uns estafadors, serà abandonat a la seva sort i li empitjorarà la salut, davant de la indiferència dels altres. L’Akakki morirà, però el seu fantasma continuarà pels carrers de la ciutat espantant els qui li van girar l’esquena, lligant-los els cordons de les sabates entre sí o fent-los caure de cul al terra nevat.
L’anorak és una proposta que treballa diversos llenguatges escènics com el teatre físic, els titelles de mitjà i gran format, la composició i el teatre visual, i que conforma així una història sense paraules a partir del conte original.
Íntims Produccions es defineix com una companyia que té la voluntat de ser un espai de trobada i que, a llarg termini, demostri que l’entesa humana és possible. Fins i tot, que la humanitat és possible. Algunes de les seves creacions han estat El lloc, Wasted, Pool (No Water), Èter Brota i Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs. L’anorak és el primer espectacle per a públic infantil de la companyia, tot i que individualment han treballat en diversos projectes dirigits a aquest públic. Són la companyia resident del Teatre Lliure de la Temporada 23/24 

Podeu ampliar més informació aquí.

Autoria

Nikolai Gógol

DRAMATÚRGIA I ADAPTACIÓ

F. Xavier Manuel Ruiz i Marc Cartanyà

Direcció

Marc Cartanyà

Intèrprets

Isaac Baró, Arnau Boces, Aitana Giralt, Sandra Pujol i Oriol Tosquella

Producció

Teatre Lliure i Íntims produccions

Espai escènic i il·luminació

Marc Salicrú amb la col·laboració de Jan Clota

Vestuari

Joan Ros

Música original i espai sonor

Clara Aguilar 

Moviment

David Climent 

Producció executiva

Pilar López

Fotografíes

Kiku Piñol / Sala Beckett

Il·luminació

Marc Salicrú

Referits a fets, conceptes i temes

Reflexionar sobre la solidaritat i la companyonia. Conèixer països i realitats allunyades. Reconèixer les desigualtats i injustícies socials. 


Referits als procediments

Generar una experiència escènica intensa i amb llenguatges diversos per estimular la imaginació i la percepció. Oferir una proposta no textual que explori altres vies de comunicació. 


Referits als valors, actituds i normes

Valorar les arts escèniques com a forma de potenciar el sentit crític i l’expressió. Mostrar curiositat i interessar-se pel món del teatre i de les arts visuals i plàstiques. Aprendre a ser espectadors crítics, coneixedors, sensibles, respectuosos i conscients de les arts escèniques.



 

Dossier de petites crítiques. L'anorak

Només disponible als qui fan reserva

Les Petites crítiques són un material d’acompanyament que vol apropar la noció de la crítica teatral als infants i joves, no per formar crítics  professionals sinó perquè les eines que fa servir la crítica fomenten una actitud activa de l’espectador que ens sembla imprescindible d’incentivar. Despertar el sentit crític permet mirar el món d’una altra manera més enllà del teatre. Ajuda a qüestionar-se les coses, a entendre la complexitat i la confrontació d’idees. També és un exercici per (re)pensar l’obra, tornar a l’experiència des de l’anàlisi fent l’acció de rememorar allò viscut. Per aconseguir-ho, els dossiers de Petites crítiques relacionen els espectacles programats amb determinats aspectes del llenguatge escènic.Amb aquest espectacle volem parlar dels elements bàsics del teatre i de les idees que creen els espectacles. Per això trobareu en aquest dossier unrecull de lèxic relacionat específicament amb aquests i d’altres aspectes de l’espectacle.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Data

  1. Març de 2024

    6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23 i 24

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Espai Lliure)

Cicle/edat

  • 1r (6-7)
  • 2n (7-8)
  • 3r (8-9)
  • 4t (9-10)
  • 5è (10-11)
  • 6è (11-12)
  • 1r ESO (12-13)

Sessions

matí i tarda

Durada

60-90 min

Preus

Invitació professorat acompanyant primària

Gratuït

Gratuït

Gratuït

Alumnat Primària

7,00 €

Alumnat Secundària

7,00 €

Idiomes

  • Sense text

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments