L'Anorak

L'Anorak

Íntims produccions

Teatre
Espectacle

L’anorak és la proposta de teatre físic i visual d’Íntims Produccions, la companyia resident d’aquesta temporada, basada en el conte L’abric de Nikolai V. Gógol. 

L’anorak ens explica la història d’Akakki, a qui malgrat treballar i dedicar-se en cos i ànima a allò que fa, la vida no li va com s’esperava. Viu immers en un estat de precarietat i de pobresa. Tot i així, intenta ser feliç amb el que té, tractar bé la gent i gaudir de la bellesa del món. Allà on viu, hi fa un fred espantós; el seu abric se li ha fet vell i ja no l’escalfa com abans. L’Akakki demana un avançament per poder comprar-se un anorak nou. Viurà molt feliç durant uns dies, i semblarà que tot li va millor gràcies a aquesta peça. Però la bonança serà breu: per mala sort, se li girarà en contra el destí. Després de topar amb uns estafadors, serà abandonat a la seva sort i li empitjorarà la salut, davant de la indiferència dels altres. L’Akakki morirà, però el seu fantasma continuarà pels carrers de la ciutat espantant els qui li van girar l’esquena, lligant-los els cordons de les sabates entre sí o fent-los caure de cul al terra nevat.
L’anorak és una proposta que treballa diversos llenguatges escènics com el teatre físic, els titelles de mitjà i gran format, la composició i el teatre visual, i que conforma així una història sense paraules a partir del conte original.
Íntims Produccions es defineix com una companyia que té la voluntat de ser un espai de trobada i que, a llarg termini, demostri que l’entesa humana és possible. Fins i tot, que la humanitat és possible. Algunes de les seves creacions han estat El lloc, Wasted, Pool (No Water), Èter Brota i Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs. L’anorak és el primer espectacle per a públic infantil de la companyia, tot i que individualment han treballat en diversos projectes dirigits a aquest públic. Són la companyia resident del Teatre Lliure de la Temporada 23/24 

Podeu ampliar més informació aquí.

Autoria

Nikolai Gógol

DRAMATÚRGIA I ADAPTACIÓ

F. Xavier Manuel Ruiz i Marc Cartanyà

Direcció

Marc Cartanyà

Intèrprets

Isaac Baró, Oriol Tosquella, Aitana Giralt i Sandra Pujol

Producció

Teatre Lliure i Íntims produccions

Espai escènic i il·luminació

Marc Salicrú

Vestuari

Joan Ros

Música original i espai sonor

Clara Aguilar 

Moviment

David Climent 

Producció executiva

Pilar López

Fotografíes

Kiku Piñol / Sala Beckett

Referits a fets, conceptes i temes

Reflexionar sobre la solidaritat i la companyonia. Conèixer països i realitats allunyades. Reconèixer les desigualtats i injustícies socials. 


Referits als procediments

Generar una experiència escènica intensa i amb llenguatges diversos per estimular la imaginació i la percepció. Oferir una proposta no textual que explori altres vies de comunicació. 


Referits als valors, actituds i normes

Valorar les arts escèniques com a forma de potenciar el sentit crític i l’expressió. Mostrar curiositat i interessar-se pel món del teatre i de les arts visuals i plàstiques. Aprendre a ser espectadors crítics, coneixedors, sensibles, respectuosos i conscients de les arts escèniques. 

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Data

 1. Març de 2024

  6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23 i 24

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Espai Lliure)

Cicle/edat

 • 1r (6-7)
 • 2n (7-8)
 • 3r (8-9)
 • 4t (9-10)
 • 5è (10-11)
 • 6è (11-12)
 • 1r ESO (12-13)

Sessions

matí i tarda

Durada

Menys de 60 min

Preus

Alumnat Primària

7,00 €

Alumnat Secundària

7,00 €

Invitació professorat acompanyant primària

Gratuït

Idiomes

 • Sense text

Accessibilitat

 • Accessos per mobilitat reduïda
 • Assistència auditiva a través del mòbil
 • Seients reservats per mobilitat reduïda
 • Sessió relaxada

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments