Activitats > Teatre > Reiterat rei tarat

Reiterat rei tarat

Reiterat rei tarat

Cia. Indi Gest i Nao Albet

Teatre
Espectacle

Itinerari

Voleu complementar l’experiència de l’espectacle amb un taller participatiu? Descobriu l'Itinerari "Itinerari Reiterat rei tarat".

A partir de la peça audiovisual Rei Liró que explicava El rei Lear de Shakespeare a infants, Jordi Oriol fa una nova interpretació del clàssic, aquesta vegada sí en un teatre.

La història d’un rei tarat no té res de nou. És un clàssic. Com ho és la densa història que s’explica a El rei Lear de Shakespeare, on combina dues trames –una mirall de l’altra– que viatgen en paral·lel. Les històries es reiteren, i encara més si fem present la pròpia representació. I és que al Reiterat rei tarat es vol sobretot centrar en un dels temes principals de l’obra original: la bogeria en què cau el rei (com també Gloucester en la trama mirall) quan s’adona que no ha sabut reconèixer l’amor fingit de l’amor veritable. I és que és més fàcil assumir compliments fingits que ens afalaguen que acceptar veritats incòmodes que ens fan mal.

I el problema que suscita distingir la veritat de la mentida encaixa justament amb la pròpia idea del teatre. Perquè en la representació d’una ficció sorgeix la paradoxa que mai acabarem de saber qui parla, qui mira, qui plora... l’intèrpret o el personatge. No podem saber si realment és el que diu el personatge allò que no ens creiem, o és l’actriu o actor que no fa una bona interpretació.

Jordi Oriol és actor, director, dramaturg i músic. La seva creació dramàtica va molt lligada a l’espai, al temps, a la llengua, a la forma i, en definitiva, a la seva pròpia biografia. Ha guanyat entre altres el Premi Extraordinari de l’Institut del Teatre, el Premi Injuve, el Premi FAD Sebastià Gasch, el Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta i el Premi BBVA.

Autoria

Jordi Oriol

Direcció

Nao Albet

Música i disseny de so

Carles Pedragosa

Espai i vestuari

Silvia Delagneau

Intèrprets

Repartiment en curs

Coproducció

Indi Gest i el Teatre Lliure amb el suport de l’ICEC

Referits a fets, conceptes i temes
Descobrir els clàssics, en concret El rei Lear i Shakespeare, i entendre els seus valors universals. Treballar perquè els infants i joves es familiaritzin amb els arguments i mites clàssics que construeixen la nostra cultura. Descobrir com parlar d’alguns temes complicats amb infants i joves. Reflexionar sobre els conceptes de bogeria, veritat i mentida, amor i autoengany. 

Referits als procediments 
Descobrir la potència de la llengua catalana i fomentar-ne el seu ús. Descobrir les possibilitats creatives del propi teatre.  

Referits als valors, actituds i normes 
Valorar les arts escèniques com a forma d’expressió. Mostrar curiositat i interessar-se pel món del teatre i de les arts visuals i plàstiques. Aprendre a ser espectadors coneixedors, sensibles, respectuosos i conscients de les arts escèniques.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Data

 1. Desembre de 2024

  11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 i 30

 2. Gener de 2025

  1, 2, 3 i 4

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Espai Lliure)

Cicle/edat

 • 1r ESO (12-13 anys)
 • 2n ESO (13-14 anys)
 • 3r ESO (14-15 anys)
 • 4t ESO (15-16 anys)

Sessions

matí i tarda

Durada

60-90 min

Preus

Invitació professorat acompanyant

Gratuït

Alumnat Secundària

7,00 €

Professorat

16,00 €

Alumnat adult

16,00 €

Idiomes

 • Català

Accessibilitat

 • Accessos per mobilitat reduïda
 • Seients reservats per mobilitat reduïda

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments