3r ESO, 4t ESO, Batxillerat, Altres, FP Grau Mitjà, ERE Grau Mitjà
Teatre Nacional de Catalunya
Una història sobre el desarrelament, la intempèrie, allò fugaç i el que perduraLa tercera fuga és un relat sobre el periple d’una família obligada a exiliar-se per raons sociopolítiques amb l’objectiu d’intentar sobreviure amb llibertat. L’obra entrellaça personatges del passat i del present per explicar-nos el seu pas des d’Ucraïna, passant per Argentina, fins arribar a Barcelona. Una recerca constant de la llibertat i la dignitat humana des dels anys vint fins a l’actualitat. Es pot tornar a començar de nou una vegada i una altra?Victoria Szpunberg és una autora d’una gran sensibilitat artística que, acompanyada per Albert Pijuan, estrena per primera vegada a la Sala Gran del TNC, amb un text de ficció a partir de fets reals de la seva història familiar.Proposta de treball previ a la funció:A la guia didàctica que teniu a la vostra disposició a la pestanya “recursos”, trobareu una proposta de treball previ que compartirem amb la resta d’espectadors el dia de la funció.
Infantil segon cicle , Primària, ESO, Batxillerat, FP Grau Mitjà, ERE Grau Mitjà, Altres
Teatre Nacional de Catalunya
En aquest curs volem donar eines per elaborar, conduir i acompanyar un procés de creació a partir d'un esdeveniment real, una notícia o qualsevol contingut tècnic o científic. Els docents i els alumnes, moltes vegades, perceben l'activitat teatral com un procés desvinculat de la resta d'aprenentatges. En aquesta formació aprendrem a treballar amb contingut real, de qualsevol àmbit d'aprenentatge, i convertir-lo en material artístic. Descobrirem com el teatre ens pot ajudar a facilitar un procés d'investigació, a transmetre un missatge i a fixar l'aprenentatge de continguts.Aquesta formació està reconeguda pel Departament d'Educació.Dates i horarisEl curs tindrà una durada de 30 hores (25h presencials + 5h treball personal) i s'impartirà de l'1 al 5 de juliol, de 9h a 14hPròximament més informació
Per formalitzar la vostra inscripció cal que ens feu arribar un correu electrònic a: serveieducatiu@auditori.cat Aquesta temporada 24-25 us proposem una activitat participativa que consisteix en la creació d’una peça de hip-hop a l’escola i la posterior presentació a L’Auditori de Barcelona. La compositora i cantant Paula Grande i la pedagoga Núria Palau ens acompanyaran en aquesta aventura!Aquesta activitat constarà de vàries sessions a l'aula i la posada en escena a L'Auditori.
Aquesta activitat es sol·licita a través de la Convocatòria unificada de programes i capacitació (CUP) del Consorci d'Educació. Per a més informació escriviu a programaeducatiu@teatrelliure.com.Aquesta temporada, el Teatre Lliure se segueix sumant al programa Artistes EN RESiDÈNCiA que desenvolupen l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) des de l’any 2009. Un programa, pioner en el nostre entorn, que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador o una creadora amb els estudiants. Artistes EN RESiDÈNCiA proposa a artistes que concebin una obra específica, pensada per ser duta a terme amb un grup d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, amb l’objectiu de propiciar que descobreixin els processos de la creació contemporània, de promoure la innovació i la creativitat artístiques i d’afavorir que els instituts esdevinguin espais per a la cultura, l’art i el pensament. L’èxit d’aquesta experiència, tant per la part creadora com per la receptora, ha consolidat el projecte com un àmbit cultural clau de la ciutat.En aquest context, aquesta temporada la dramaturga, actriu i directora Carla Torres, amb la mediació del Teatre Lliure, desenvoluparà un treball de creació amb un grup d’alumnes. La proposta de Torres es titula Què els hem fet? i gira a l’entorn dels trastorns mentals adolescents.A partir de setembre i durant tot el curs escolar, el projecte es desenvoluparà en un institut públic de Barcelona, i al final de curs se’n farà una presentació pública al Teatre Lliure. Podeu ampliar més informació aquí.
Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova, per a un gran cor de nens i nenes, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tots.El professorat assisteix a tres sessions de formació a l’Auditori, on se’ls donen les eines necessàries per fer el treball a l’aula amb els alumnes. El projecte acaba amb un concert a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori, on participen de forma conjunta totes les escoles inscrites, acompanyades en directe de músics i actors professionals.Sessions de formació pel professorat, obligatòries per a la participació a Cantània:- 1a sessió de formació obligatòria: 22 i 23 d’octubre de 2024 de 9 h a 17 h- 2a sessió de formació obligatòria: 14 i 15 de gener de 2025 de 9 h a 17 h- 3a sessió de formació obligatòria: 11 i 12 de febrer de 2025 de 9 h a 17 h*Sessions de formació reconegudes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.**El preu de les sessions de formació és de 75€ per escola. Qualsevol dubte contacteu amb nosaltres: cantania@auditori.cat Sessions més accessibles amb llengua de signes: 12/05/2025 a les 11:30h 19/05/2025 a les 20h 02/06/2025 a les 16:30hGuia d’anticipació al concert per a persones amb TEA disponible a l’apartat de RecursosEl projecte EFA130/01 ARTIS+ ha estat cofinançat al 65% per la Unió Europea a través del Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027). L'objectiu del POCTEFA es reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.
Els centres d'educació secundària i d'educació superior poden assistir en aquest concert, fora de l'horari lectiu en grups classe dins el programa Grada Jove Teen del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana.Una de les millors orquestres del món sota la batuta d'un mite de la interpretació amb criteris històrics ens ofereixen l'oportunitat d'escoltar dues simfonies del compositor més universal i revolucionari de la història. L. VAN BEETHOVEN: Simfonia núm. 4, en Si bemoll major, op. 60L. VAN BEETHOVEN: Simfonia núm. 7, en La major, op. 92
Un concert preciosista i alhora trepidant de format acústic en homenatge a la música clàssica centre-europea: Mozart, Bach, Beethoven, Brahms, entre d'altres i noves versions d'estètiques modernes perquè petits i grans gaudeixin d'una proposta de molta proximitat escènica i gran sensibilitat artística.
Un encàrrec d’última hora ens té emocionats! Però no ens en sortirem sense la vostra ajuda! La directora d’un museu d’història ens ha demanat recrear alguns moments clau de la història i ens falten actrius i actors per fer-ho possible, us hi animeu?Un taller en què investigarem diferents moments clau de la història i descobrirem com el vestuari i l’attrezzo ens donen molta més informació de la que podríem imaginar.
El concert de “Mamemi…Mozart!” convida als infants a conèixer la persona de Mozart, les seves obres i el món en el qual ell va viure. Per Mozart fer música es convertia en un joc, la seva creació es produïa sovint en moments de diversió, i així nosaltres us presentem les seves obres en aquest concert: hem jugat amb elles, les hem apropat a estils musicals propers a la nostra època, i ens han aportat el gaudi durant la seva creació i en l’escena. Amb la vivència del concert us oferim que els infants tinguin les ganes de ser petits “Mozarts”, que puguin crear i experimentar sons i ritmes, tot cantant, tocant instruments i en definitiva gaudint sempre de la Música!
Us presentem Sons del Cel, projecte educatiu impulsat per Palau de la Música Catalana, el Servei Meteorològic de Catalunya (MeteoCat), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, gràcies al suport de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.Es tracta d’un itinerari transversal que pretén resoldre una problemàtica global que afecta tota la societat: La contaminació acústica. Des de l’àmbit artístic, científic, mediambiental i de la salut, l’infant desenvoluparà capacitats i coneixements que li permetran prendre consciència del seu entorn sonor amb l’objectiu de buscar estratègies que l’ajudin a disminuir la contaminació acústica a l’aula i a l’escola. És a dir, a través d’aquest projecte potenciarem aprenentatges competencials que siguin transferibles, significatius, permanents, productius i funcionals.La participació en el projecte consisteix en realitzar 2 tallers a l'escola i 1 taller a un espai exterior (Jardí Botànic o Observatori Fabra) de 2/3hores i implementats per educadors i artistes vinculats a les institucions impulsores (primer taller a l'octubre-novembre, segon taller a l'abril i tercer taller al maig). Al mes de febrer s'assistirà al concert-espectacle Tocats X l'Orgue del Palau de la Música Catalana. I com a tancament del projecte, el 3 de juny, s'organitzarà a una trobada presencial o online al Palau de la Música. Durant el transcurs del projecte, els tutors faran seguiment de les activitats que es portaran a terme i assistiran a una reunió online trimestral de coordinació. La primera reunió online de seguiment serà el 16 de setembre a les 13.30h. En aquesta reunió s'explicarà als tutors la metodologia de treball i també s'acordarà el calendari dels diferents tallers o activitats que integren el projecte.
La tercera part de la trilogia de Laia Santanach sobre les danses col·lectives tradicionals, Jarana, fa servir la dansa contemporània com a vehicle de comunicació en diàleg amb la música electrònica en viu i en relació a l’espai que s’habita. Jarana investiga sobre pràctiques tradicionals que estan desaparegudes o bé en perill de desaparèixer, i convida a reflexionar sobre la importància de preservar les celebracions tradicionals i alhora l'exploració de noves formes d'expressió col·lectives en un món cada cop més canviant i tecnològic. Laia Santanach és coreògrafa, ballarina i pedagoga. Dirigeix la seva pròpia companyia de dansa. El 2016 va crear el solo Ballant ballàvem, que va guanyar el Premi de millor intèrpret al festival 15m2 el 2023. Des del 2017 es va interessar per treballar amb música electrònica en directe i així va crear Rèplica, finalista dels Premis IT. Des del 2018, investiga la tradició i les pràctiques col·lectives, amb peces com ÀER (2019), que va rebre el Premi Delfí Colomé i fou finalista dels Premis Max a la millor coreografia. L’any 2022 estrena Tradere al Mercat de les Flors. Paral·lelament, l’any 2016 co-crea el festival Menorca en Dansa, que continua co-dirigint. En l’actualitat és docent de l’Aula de Dansa de la Universitat Autònoma de Barcelona.