Activitats
>
Teatre
>
Visites tècniques al TNC
Visites tècniques al TNC
Equips TNC
Visita guiada a les instal·lacions del teatre. Cicles formatius
Teatre
Visita guiada
Visites específiques per a alumnes d'estudis artístics i tècnics amb la possibilitat de centrar-les en la matèria d'estudi del curs.
Dates
-
Disponible entre el 2 de desembre i el 19 de juny
Lloc
Teatre Nacional de Catalunya
Cicle/edat
- FP Grau Mitjà (16-99 anys)
- Cicle formatiu Grau Superior
- ERE Grau Mitjà (16-99 anys)
Sessions
vespre
Durada
60-90 min
Preus
Alumnes
6,00 €
Docents acompanyants
Gratuït
Idiomes
- Català
Tens algun dubte?
També et pot interessar...
Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments
Teatre
Espectacle
Del 30 d'abril al 7 de maig de 2025
La tercera fuga
3r ESO, 4t ESO, Batxillerat, Altres, Cicles Formatius
Teatre Nacional de Catalunya
Una història sobre el desarrelament, la intempèrie, allò fugaç i el que perduraLa tercera fuga és un relat sobre el periple d’una família obligada a exiliar-se per raons sociopolítiques amb l’objectiu d’intentar sobreviure amb llibertat. L’obra entrellaça personatges del passat i del present per explicar-nos el seu pas des d’Ucraïna, passant per Argentina, fins arribar a Barcelona. Una recerca constant de la llibertat i la dignitat humana des dels anys vint fins a l’actualitat. Es pot tornar a començar de nou una vegada i una altra?Victoria Szpunberg és una autora d’una gran sensibilitat artística que, acompanyada per Albert Pijuan, estrena per primera vegada a la Sala Gran del TNC, amb un text de ficció a partir de fets reals de la seva història familiar.Proposta de treball previ a la funció:A la guia didàctica que teniu a la vostra disposició a la pestanya “recursos”, trobareu una proposta de treball previ que compartirem amb la resta d’espectadors el dia de la funció.
Teatre
Espectacle
Del 12 al 19 de març de 2025
Marie, la roja
Batxillerat, Altres, Cicles Formatius
Teatre Nacional de Catalunya
Què ens fa presoneres? Les lleis? Els prejudicis? La història? La mirada dels altres?Una història entre reixes i barrots sobre una dona empresonada, acusada per l’agressió a un policia en una manifestació, que intentarà tenyir la presó de roig i canviar la mentalitat de les altres preses gràcies al seu compromís amb les lluites socials i el feminisme. Un espectacle que ens descobrirà tots els racons i les incongruències de la justícia i de l’amor.Marie, la roja, amb dramatúrgia de Carles Mallol i direcció d’Ester Villamor, ens permetrà descobrir la faceta teatral de Rosa Maria Arquimbau, una de les escriptores catalanes més trepidants del segon terç del segle XX.Activitat postfunció:En acabar les sessions de matí, compartirem una estona amb els membres de la companyia i proposarem una activitat participativa per reflexionar i intercanviar opinions sobre la temàtica de l’espectacle.Per tal d’aprofitar al màxim aquesta activitat, recomanem consultar la guia didàctica que trobareu a la pestanya “recursos”, i us animem a compartir les propostes de treball amb els alumnes.La durada total de la sessió serà de 150 minuts: 120 minuts d’espectacle i 30 minuts de postfunció.
Teatre
Formació
Del 1 al 5 de juliol de 2025
Teatre documental. Curs d'estiu per a docents
Infantil segon cicle , Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Altres
Teatre Nacional de Catalunya
En aquest curs volem donar eines per elaborar, conduir i acompanyar un procés de creació a partir d'un esdeveniment real, una notícia o qualsevol contingut tècnic o científic. Els docents i els alumnes, moltes vegades, perceben l'activitat teatral com un procés desvinculat de la resta d'aprenentatges. En aquesta formació aprendrem a treballar amb contingut real, de qualsevol àmbit d'aprenentatge, i convertir-lo en material artístic. Descobrirem com el teatre ens pot ajudar a facilitar un procés d'investigació, a transmetre un missatge i a fixar l'aprenentatge de continguts.Aquesta formació està reconeguda pel Departament d'Educació.Dates i horarisEl curs tindrà una durada de 30 hores (25h presencials + 5h treball personal) i s'impartirà del 30 de juny al 4 de juliol, de 9h a 14hPròximament més informació
Teatre
Espectacle
Del 3 d'abril al 4 de maig de 2025
Fantàstic Ramon
4t ESO, Batxillerat, Altres, FP Grau Mitjà
Teatre Lliure
Actors i actrius amb i sense diversitat funcional pugen a l’escenari per explicar-nos un història escrita i dirigida per Clàudia Cedó creadora d’Escenaris Especials des de fa 17 anys.Fantàstic Ramon és una comèdia amb tocs fantàstics que vol reflexionar sobre la diferència i l’exclusió, la voluntat de protegir i sobreprotegir tots aquells que no entren en els cànons normatius.Una parella té un fill, però per sorpresa de tothom, qui neix no és com s’esperaven. No és el que esperaven però l’estimen des del minut 0. A partir d’aquí el que veiem és la vida del fill i dels seus pares. La mare vol que el món canvïi per adaptar-se a les necessitats d’ell i el pare en canvi vol que tingui prou autonomia per adaptar-se al món. Quan es vagi fent gran descobrirà l’estigma que pesa sobre les seves espatlles, percebrà les mirades amb prejudicis i la incomprensió. Entrarà en contacte amb el moviment en defensa dels drets dels qui són com ell, treballarà, s’enamorarà, però sempre se sentirà manipulat pels altres.El to escènic és el realisme màgic i el personatge central serà literalment un titella de drap, un recurs propi del llenguatge escènic amb una força i poètica increïbles i a la vegada una metàfora visual de la manipulació i l’apropiació dels cossos de les persones amb discapacitat. La història s’ha creat a partir de l’experiència de la Clàudia Cedó amb Escenaris Especials durant aquests 17 anys i de les entrevistes que ha fet als actors i actrius d’aquest projecte, que són adults amb diversitat funcional (autisme, malalties mentals, discapacitat, etc.), recollint la seva visió de la paraula “exclusió”.
Teatre
Espectacle
Del 16 al 26 de gener de 2025
El público
Batxillerat, Cicle formatiu Grau Superior (16-18)
Teatre Lliure
La Comedia Nacional de Montevideo reprèn la tradició d’estrena un Lorca anualment, proposant cap al futur una nova manera, diferent, singular i perifèrica de concebre la poesia lorquiana, aquesta vegada sota la direcció de Marta Pazos.El público és una obra de Lorca escrita cap al 1930 considerada una de les obres de teatre espanyol més importants del segle xx, que forma part de l’anomenada “trilogia impossible” fora amb Así que pasen cinco años i Comedia sin título. És una obra surrealista en la qual és ambigu quines parts són al·lucionacions i quines realitat dramàtica. Estudia els desitjos homosexuals reprimits i defensa el dret a la llibertat eròtica.En paraules de Marta Pazos, El público és com llançar-se per un tobogan i en lloc d’aterrar trepitjant la sorra fer-ho en el mons que hi ha sota. Allà es pot trobar una ruïna romana, un mur de sorra, una universitat o el sepulcre de Julieta. És un viatge d’anada. Una abraçada al misteri. Un perdre’s per trobar-se. És potent, onírica, inclassificable. De les obres més avantguardistes, personals i confessionals de l’autor, segurament de les obres més desafiants tant per a artistes com per a espectadors. És un road trip a l’interior del cap de Lorca que ens convida a submergir-nos en un mar de sensacions. Escrita quan el propi autor es debatia entre el teatre més popular que l’havia portat a l’èxit i un nou teatre més compromès, profund, valent i veritable. És com llegir un text esotèric antic. Lorca parla de l’inconscient, no està escrita perquè s’entengui, sinó perquè travessi el públic i li parli de part d’ell mateix que ni tan sols coneix.Marta Pazos és directora d’escena, d’òpera, escenògrafa, dramaturga i artista visual i és una de les artistes més influents en l’avantguarda escènica espanyola actual. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de pintura, la seva obra destaca per la seva dimensió plàstica i l’emancipació estètica. En els seus muntatges el color apareix de manera radical per impactar en la retina del públic i transformar-ne la percepció.
Teatre
Espectacle
Del 5 al 26 de febrer de 2025
L'aranya
Batxillerat, Altres, Cicles Formatius
Teatre Nacional de Catalunya
El retrat d’una època en què els desitjos més ocults lluiten constantment contra la pressió socialUna tragèdia romàntica que retrata les il·lusions i els desenganys, amors i desamors, fidelitats i traïcions d’una parella amb la incapacitat d’engendrar un fill. Una obra incòmoda carregada de tensions en què una botiga de queviures és l’escenari on conviuen els desitjos més ocults i les pressions socials d’una societat tancada.L’aranya, una de les darreres obres per descobrir del teatre de Guimerà, arriba per primera vegada al TNC amb dramatúrgia i direcció de Jordi Prat i Coll, el qual s’aproxima al clàssic des d’una mirada molt personal.Proposta de treball previ a la funció:A la guia didàctica que teniu a la vostra disposició a la pestanya “recursos”, trobareu una proposta de treball previ que compartirem amb la resta d’espectadors el dia de la funció.
Música
Teatre
Espectacle
Del 29 de novembre de 2024 al 15 de gener de 2025
Trencanous-jazz
I5, 1r, 2n, 3r, 4t (5-10)
Liceu
Titelles i jazz. Aquesta és la combinació que us proposem per explicar la fantàstica història d’El trencanous. Revisitem aquest clàssic des d’una mirada actual, plural i inclusiva.Trobar la nou màgica serà el repte que tindran la Daniela i la seva mare, la Sra. Drossel, si volen salvar en Pirli del conjur que li ha fet la reina dels ratolins.La Daniela, una noia valenta i decidida, acabarà convertida en un trencanous de fusta, però no deixarà mai de ser qui és i qui vol ser. No ho tindrà fàcil.Somnis, fantasia i realitat en un espectacle màgic i proper on la música d’un ensemble de jazz es fusionarà amb l’art i la delicadesa dels titelles.
Música
Assistència a assaig
Del 11 d'octubre de 2024 al 30 de maig de 2025
Assaigs amb l'OBC 24-25
ESO, Batxillerat, FP Grau Mitjà, Cicle formatiu Grau Superior (12-99)
L’Auditori
Descobriu com assaja l’OBC, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. L’activitat consta de tres parts: 30’ d’introducció, 45’ d’assistència a l’assaig i 15’ de comentaris i és conduïda per les divulgadores Sofia Martinez Villar i Carme Trobalon. El programa de l’assaig pot variar i no es pot garantir la presència de solistes i/o cors. Aconsellem complementar l’activitat amb una visita al Museu de la Música, amb reserva prèvia a aquest enllaç.Encara que els concerts tenen un títol en què es destaca una obra, és important tenir en compte que assistireu a la primera part de l’assaig general de l’OBC, per tant, escoltareu els 45' minuts de la primera part del concert. Això vol dir que pot coincidir o no amb l'obra destacada.Us animem a revisar el programa de l’OBC per conèixer la totalitat de les obres que escoltareu. * excepcionalment, l’ordre del repertori es podria veure alterat a última hora segons el criteri del director.11/10/2024 La Júpiter de Mozart 18/10/2024 L’Emperador de Beethoven 25/10/2024 Vida d’Heroi de Strauss08/11/2024 El príncep de Fusta 22/11/2024 Petruixka de Stravinsky 29/11/2024 Primera simfonia de Mahler13/12/2024 Concert per piano de Grieg20/12/2024 La Pastoral de Beethoven 17/01/2025 Cinquena Simfonia de Xostakovitx31/01/2025 El Mandarí meravellós14/02/2025 Primera simfonia de Txaikovski28/02/2025 Cinquena simfonia de Sibelius07/03/2025 Simfonia Alpina de Strauss21/03/2025 Concert per a violí de Txaikovski28/03/2025 La Mer de Debussy04/04/2025 Quadres d’una exposició 16/05/2025 Shéhérazade de Rimski-Kórsakov23/05/2025 La Gran de Schubert 30/05/2025 Els Planetes de HolstMés informació sobre l'OBC: Amb una llarga trajectòria, fundada el 1944 per Eduard Toldrà, l’OBC és actualment un instrument compromès amb el gran repertori simfònic, el patrimoni musical català i la nova creació; un altaveu de la modernitat musical al sud d’Europa amb un fort compromís social i fortament arrelat a la seva ciutat. A la temporada 2022-23, l’orquestra inicià una nova etapa, amb Ludovic Morlot com a nou Director Titular i Marta Gardolińska com a Principal Directora Convidada.Al llarg de la seva història, l’OBC ha estat dirigida per batutes tan destacades com Sergiu Celibidache, Valeri Gergiev, Christopher Hogwood, Mariss Jansons, Jesús López Cobos, Witold Lutosławski, Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropóvitx, Kent Nagano o Heitor Villa-Lobos, entre d’altres.L’orquestra col·labora habitualment amb els grans artistes del panorama internacional, com Lang Lang, Janine Jansen, Mischa Maisky, Frank Peter Zimmermann, Arcadi Volodos, Vilde Frang, Pinchas Zukerman, Martha Argerich, Steven Isserlis, Patricia Kopatchinskaja, Renaud Capuçon, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili i Hilary Hahn, entre molts d’altres.El seu compromís amb la nova creació l’ha dut a impulsar encàrrecs als creadors més destacats a nivell nacional i internacional, com Hèctor Parra, Bernat Vivancos, Thomas Adès, Joan Magrané, Raquel García-Tomàs, Luca Francesconi, David Lang o Cassandra Miller.Des de fa uns anys, l’OBC desenvolupa una ambiciosa estratègia de posicionament internacional, intensificant la seva presència en entorns digitals i projectant gires com les que l’han dut a actuar en sales tant icòniques com el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, el Concertgebouw d’Amsterdam, el Royal Albert Hall de Londres, el Carnegie Hall de Nova York o el Suntory Hall de Tokio.Guia d’anticipació al concert per a persones amb TEA disponible a l’apartat de Recursos
Música
Altres
Projecte de llarg recorregut
Del 16 de setembre de 2024 al 4 de juny de 2025
Sons del Cel*
5è, 6è (10-12)
Palau de la Música Catalana
Us presentem Sons del Cel, projecte educatiu impulsat per Palau de la Música Catalana, el Servei Meteorològic de Catalunya (MeteoCat), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, gràcies al suport de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.Es tracta d’un itinerari transversal que pretén resoldre una problemàtica global que afecta tota la societat: La contaminació acústica. Des de l’àmbit artístic, científic, mediambiental i de la salut, l’infant desenvoluparà capacitats i coneixements que li permetran prendre consciència del seu entorn sonor amb l’objectiu de buscar estratègies que l’ajudin a disminuir la contaminació acústica a l’aula i a l’escola. És a dir, a través d’aquest projecte potenciarem aprenentatges competencials que siguin transferibles, significatius, permanents, productius i funcionals.La participació en el projecte consisteix en realitzar 2 tallers a l'escola i 1 taller a un espai exterior (Jardí Botànic o Observatori Fabra) de 2/3hores i implementats per educadors i artistes vinculats a les institucions impulsores (primer taller a l'octubre-novembre, segon taller a l'abril i tercer taller al maig). Al mes de febrer s'assistirà al concert-espectacle Tocats X l'Orgue del Palau de la Música Catalana. I com a tancament del projecte, el 3 de juny, s'organitzarà a una trobada presencial o online al Palau de la Música. Durant el transcurs del projecte, els tutors faran seguiment de les activitats que es portaran a terme i assistiran a una reunió online trimestral de coordinació. La primera reunió online de seguiment serà el 16 de setembre a les 13.30h. En aquesta reunió s'explicarà als tutors la metodologia de treball i també s'acordarà el calendari dels diferents tallers o activitats que integren el projecte.
Dansa
Espectacle
10 de gener
Itinerari Tempo
3r, 4t (8-10)
Mercat de les Flors
laCultivadora estrena els itineraris, una proposta que vincula l'assistència a un espectacle o concert + un taller pràctic. Dos equipaments nacionals ens vinculem amb l’objectiu d’oferir una experiència i coneixement de les arts escèniques i musicals més completa i transversal. En el nostre cas som el Palau de la Música Catalana i el Mercat de les Flors. L'itinerari consisteix a assistir a l'espectacle Tempo dirigit per Toni Mira, realitzar un col·loqui post espectacle i a continuació desplaçar-se fins al Palau de la Música, un equipament de referència en l'àmbit de la música per realitzar un taller. Voleu complementar l’experiència de l’espectacle amb un taller participatiu?El Palau de la Música oferirà un taller en què la música esdevindrà la protagonista per explicar-nos allò que haurem viscut durant l'espectacle Tempo al Mercat de les Flors. Informació pràctica10.01.25 11 h a 12:20 h Espectacle Tempo (Mercat de les Flors) + 14:30 h a 15. 30 h taller al Palau de la Música
Teatre
Dansa
Taller
Del 12 al 19 de desembre de 2024
Un dia al TNC: Macarron Power
Primària (6-12)
Teatre Nacional de Catalunya
Hi ha altres maneres d’interpretar una escena que ja hem vist? Podem modificar el missatge a partir de decisions formals? Com arriba una actriu o un actor a expressar certes emocions?L'activitat Un dia al TNC consisteix en visitar les instal·lacions del teatre, assistir a la representació de Macarron Power i, posteriorment, gaudir d’un taller de creació a partir de l'espectacle. Serà tot un entrenament de la mirada crítica a través de l’acció.
Música
Procés de creació
12 de juny
Hip Hop a Secundària
3r ESO, 4t ESO (14-16)
L’Auditori
Per formalitzar la vostra inscripció cal que ens feu arribar un correu electrònic a: serveieducatiu@auditori.cat Aquesta temporada 24-25 us proposem una activitat participativa que consisteix en la creació d’una peça de Hip Hop a l’escola i la posterior presentació a L’Auditori de Barcelona. La compositora i cantant Paula Grande i la pedagoga Núria Palau ens acompanyaran en aquesta aventura!Aquesta activitat constarà de vàries sessions a l'aula i la posada en escena a L'Auditori.