Activitats > Dansa > Plàncton - Anna Rubirola / Big Bouncers

Plàncton - Anna Rubirola / Big Bouncers

Plàncton - Anna Rubirola / Big Bouncers

© ®Tristán Pérez-Martin

Anna Rubirola / Big Bouncers

Programa Talla Única

Dansa
Espectacle

A partir del concepte del plàncton, microorganismes imprescindibles per a l’existència del planeta, aquesta peça vol posar en relleu la idea que les coses petites són fonamentals per a la vida. L’espectacle proposa endinsar-nos a través del cos i el moviment en un món on tot és possible, on les petites coses agafen una gran rellevància. A Plàncton també ens preguntarem per la nostra relació com a humans amb els essers diminuts que habiten sota l’aigua.

El col·lectiu Big Bouncers, format el 2012 per les creadores Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia de Querol, s’articula al voltant de tres eixos: la creació escènica, la creació de performances per a espais no convencionals i la pedagogia. Fins el moment han realitzat diverses peces, la darrera estrenada i coproduïda pel Mercat  Si estiguéssim soles a l’Univers, seria una gran pèrdua d’espai (2019). Plàncton la dirigeix la integrant del col·lectiu Anna Rubirola, amb una llarga trajectòria amb aquest grup però també individual, amb treballs amb nombroses coreògrafs.

Al finalitzar l'espectacle gaudirem i compartirem d'un col·loqui amb la Cia. 

Projecte

Col·lectiu Big Bouncers 

Direcció i creació

Anna Rubirola 

Creació i interpretació

Ursa Sekirnik, Mireia de Querol, Elena Lalucat-Ariadna  Grau 

Música original

Oriol Roca 

Coproducció

Mercat de les Flors 

Amb el suport

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Visiva, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Teatre Auditori de Granollers 

- Descobrir i apropar els codis de la dansa de creació contemporània 
- Promoure la formació en l’observació activa i critica de la dansa.
- Aprendre a ser un espectador sensible en les arts escèniques. 
- Promoure la dansa com a eina d’expressió artística i comunicació. 
- Utilitzar i aprendre del moviment i la dansa per a créixer i socialitzar-se.
- Estimular la creativitat i la imaginació 
- Provocar un interès en la pràctica de la dansa. 
- Escoltar i participar d’un col·loqui després de la funció amb el/la coreògrafa i intèrprets de l’espectacle.   
La Maleta Didàctica del Dan Dan Dansa té la voluntat de ser una eina orientativa per als docents que apropi els alumnes al món de la dansa i els familiaritzi amb alguns dels seus valors i conceptes principals.El contingut de la maleta gira principalment entorn a cinc conceptes bàsics interrelacionats que donen una visió general i permeten avançar de manera progressiva en les eines inicials per gaudir i conèixer el món de la dansa.Per a cadascun dels conceptes s’han preparat diverses activitats didàctiques especialment pensades per a l’Educació Infantil i els tres cicles d’Educació Primària, que poden orientar al docent en el seu aprofundiment, tot i que no deixen de ser propostes obertes que cada educador o educadora pot adaptar a les seves necessitats, al seu alumnat o al seu coneixement de la matèria.Per al desenvolupament de les activitats didàctiques plantejades es proposa l’ús d’un o diversos objectes, alguns dels quals estan continguts a la maleta i d’altres són instruments d’ús habitual a les escoles. Qualsevol dels objectes, però, pot ser tractat pel propi professor des d’un altre punt de vista o pot facilitar la creació d’altres activitats. No es tracta de realitzar totes les activitats, sinó de triar la que més s’adapti a les necessitats dels alumnes.Contacta’ns per a més informació a: educatius@mercatflors.cat
Una aproximació a l'espectacle Plàncton de la coreògrafa Anna Rubirola, amb suggeriments, propostes pràctiques, contingut i bibliografia per preparar o aprofundir l’experiència de veure dansa amb l’alumnat. 

Mercat de les Flors

C/ de Lleida, 59

08004 Barcelona

Indicacions

Lloc i sala

Mercat de les Flors (SALA PB)

Cicle/edat

  • 1r (6-7 anys)

Sessions

matí

Durada

60-90 min

Preus

Docent (dins la ràtio)

Gratuït

Alumnat

6,00 €

Idiomes

  • Català

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments