Per a aquells grups que voleu gaudir d’una experiència immersiva en el món del teatre
Teatre
Híbrid
Taller
Hi ha altres maneres d’interpretar una escena que ja hem vist? Podem modificar el missatge a partir de decisions formals? Com arriba una actriu o un actor a expressar certes emocions?
L'activitat Un dia al TNC consisteix en visitar les instal·lacions del teatre, assistir a la representació de Iaia i, posteriorment, gaudir d’un taller de creació a partir de l'espectacle. Serà tot un entrenament de la mirada crítica a través de l’acció.
El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històriesQuan parlem de la història de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, a moments dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix?Iaia és un espectacle multidisciplinari on el públic entra al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure els seus records. Un altaveu a la vida de les iaies a través del seu testimoni captat en videotrucada. Un espectacle que parteix de fonts documentals, on conviuen passat i present per conèixer i entendre la seva història.
Voleu complementar l’experiència de l’espectacle amb un taller participatiu? laCultivadora estrena uns itineraris on dos equipaments culturals ens vinculem per oferir-vos una proposta més completa i transversal.Iaia al TNC: el record de la nostra iaia sempre ha estat molt definit, però no sabem exactament què el compon: si l’olor de la seva escudella, el seu lloc a taula o el so de la seva veu. Quan va arribar aquell moment en què la iaia ja no ens reconeixia ni nosaltres a ella, ens va sorgir la necessitat de fer preguntes. I les vam fer a totes les iaies que vam poder. “I què vols sapiguer?”, ens demanaven. “Doncs tot: què feies de jove, com vivies, què t’agradava, qui va ser el teu primer amor, quin és el teu millor record…” Quan parlem de la vida de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, de vegades dura però també romàntica. És aquesta la història que les defineix? El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històries. (Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso).Taller "Entre segles" a L'Auditori: després de veure l'espectacle al TNC, us podeu desplaçar a L'Auditori on descobrireu com la música ens pot connectar fins i tot a través dels segles.Informació pràctica30.04.25 9:30 h a 10:30 h Espectacle Iaia (TNC) + 11 h a 12 h Taller complementari "Entre segles" (L'Auditori)21.05.25 9:30 h a 10:30 h Espectacle Iaia (TNC) + 11 h a 12h Taller complementari "Entre segles" (L'Auditori)
Infantil segon cicle , Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Altres
Teatre Nacional de Catalunya
En aquesta formació volem oferir eines d'arts escèniques que ajudin a mestres i docents a millorar les competències comunicatives i lingüístiques dels seus alumnes. Aprendrem recursos, exercicis pràctics i dinàmiques de les disciplines de la veu, la dicció i la interpretació per realitzar lectures dramatitzades de textos teatrals.Els participants adquiriran recursos que els seran útils per entrenar la comprensió lectora i oral, per treballar l’anàlisi de text, per fomentar el gust per la lectura i la literatura i per millorar en la lectura de textos en veu alta.Tot això, enfocat de manera artística, creativa i implicant el cos i l’emoció.Aquesta formació està reconeguda pel Departament d'Educació.Dates i horarisLa formació tindrà una durada de 10 hores (dues jornades de 5 hores cadascuna) i s'impartirà els dissabtes 22 de febrer de 2025 i 8 de març de 2025, d'11 h a 14 h i de 15 h a 17 h.Pròximament més informació
Què ens fa presoneres? Les lleis? Els prejudicis? La història? La mirada dels altres?Una història entre reixes i barrots sobre una dona empresonada, acusada per l’agressió a un policia en una manifestació, que intentarà tenyir la presó de roig i canviar la mentalitat de les altres preses gràcies al seu compromís amb les lluites socials i el feminisme. Un espectacle que ens descobrirà tots els racons i les incongruències de la justícia i de l’amor.Marie, la roja, amb dramatúrgia de Carles Mallol i direcció d’Ester Villamor, ens permetrà descobrir la faceta teatral de Rosa Maria Arquimbau, una de les escriptores catalanes més trepidants del segon terç del segle XX.Activitat postfunció:En acabar les sessions de matí, compartirem una estona amb els membres de la companyia i proposarem una activitat participativa per reflexionar i intercanviar opinions sobre la temàtica de l’espectacle.Per tal d’aprofitar al màxim aquesta activitat, recomanem consultar la guia didàctica que trobareu a la pestanya “recursos”, i us animem a compartir les propostes de treball amb els alumnes.La durada total de la sessió serà de 150 minuts: 120 minuts d’espectacle i 30 minuts de postfunció.
Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova, per a un gran cor de nens i nenes, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tots.El professorat assisteix a tres sessions de formació a l’Auditori, on se’ls donen les eines necessàries per fer el treball a l’aula amb els alumnes. El projecte acaba amb un concert a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori, on participen de forma conjunta totes les escoles inscrites, acompanyades en directe de músics i actors professionals.Sessions de formació pel professorat, obligatòries per a la participació a Cantània:- 1a sessió de formació obligatòria: 22 i 23 d’octubre de 2024 de 9 h a 17 h- 2a sessió de formació obligatòria: 14 i 15 de gener de 2025 de 9 h a 17 h- 3a sessió de formació obligatòria: 11 i 12 de febrer de 2025 de 9 h a 17 h*Sessions de formació reconegudes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.**El preu de les sessions de formació és de 75€ per escola. Qualsevol dubte contacteu amb nosaltres: cantania@auditori.cat Sessions més accessibles amb llengua de signes: 12/05/2025 a les 11:30h 19/05/2025 a les 20h 02/06/2025 a les 16:30hGuia d’anticipació al concert per a persones amb TEA disponible a l’apartat de RecursosEl projecte EFA130/01 ARTIS+ ha estat cofinançat al 65% per la Unió Europea a través del Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027). L'objectiu del POCTEFA es reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.
La tercera part de la trilogia de Laia Santanach sobre les danses col·lectives tradicionals, Jarana, fa servir la dansa contemporània com a vehicle de comunicació en diàleg amb la música electrònica en viu i en relació a l’espai que s’habita. Jarana investiga sobre pràctiques tradicionals que estan desaparegudes o bé en perill de desaparèixer, i convida a reflexionar sobre la importància de preservar les celebracions tradicionals i alhora l'exploració de noves formes d'expressió col·lectives en un món cada cop més canviant i tecnològic. Laia Santanach és coreògrafa, ballarina i pedagoga. Dirigeix la seva pròpia companyia de dansa. El 2016 va crear el solo Ballant ballàvem, que va guanyar el Premi de millor intèrpret al festival 15m2 el 2023. Des del 2017 es va interessar per treballar amb música electrònica en directe i així va crear Rèplica, finalista dels Premis IT. Des del 2018, investiga la tradició i les pràctiques col·lectives, amb peces com ÀER (2019), que va rebre el Premi Delfí Colomé i fou finalista dels Premis Max a la millor coreografia. L’any 2022 estrena Tradere al Mercat de les Flors. Paral·lelament, l’any 2016 co-crea el festival Menorca en Dansa, que continua co-dirigint. En l’actualitat és docent de l’Aula de Dansa de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Hi ha un lloc on la felicitat és possible per a totes nosaltresAnna Karènina té uns principis forts i fa l'elecció de viure la vida al màxim. En un viatge a Moscou, s'enamora del Vronsky. Desafiant les convencions socials, abandona el seu home i es veu obligada a abandonar el seu fill per poder viure el seu amor.En aquesta adaptació escènica de la brutal novel·la de Tolstoi, Carme Portaceli rescata l'Anna Karènina de l'escàndol amorós i la posa en escena perquè sigui jutjada, però aquesta vegada ella està decidida a explicar-nos el que realment va succeir, el que realment va sentir i el que ningú, excepte potser Tolstoi, va tenir en compte.Proposta de treball previ a la funció:A la guia didàctica que teniu a la vostra disposició a la pestanya “recursos”, trobareu una proposta de treball previ que compartirem amb la resta d’espectadors el dia de la funció.
Infantil segon cicle , Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Altres
Teatre Nacional de Catalunya
L'equip del servei educatiu i social de Teatre Nacional de Catalunya es desplaça al vostre centre per oferir formació en arts escèniques a tot el claustre.Volem oferir recursos als docents perquè puguin utilitzar les arts escèniques com a eina d'aprenentatge dins dels projectes d'aula i d'escola.Després d'escoltar les necessitats de l'equip directiu, dissenyem una formació de 10 hores que s'adeqüi a la realitat i expectatives del centre.Les reserves per a aquestes formacions no és poden fer directament des de la plataforma, caldrà que us poseu en contacte amb el Servei Educatiu i Social del TNC a través del correu serveieducatiu@tnc.cat
Una nit que serà moltes nits alhoraLa nit promet ser inoblidable. El millor amic del xicot del Guillem ha dedicat mesos a la creació d'un vestit espectacular amb el qual aspira a guanyar el premi del públic al Sarao Drag de Futuroa. El que el Guillem no s'espera és que aquest mateix vestit li provoqui una reacció al·lèrgica severa i el submergeixi en un viatge iniciàtic marcat per al·lucinacions intenses.L’esforç del protagonista per intentar sentir-se a gust allà on no s’acaba de trobar còmode el porta a qüestionar-se el seu lloc i les seves relacions amb l’amistat, l’amor, la identitat sexual i la llibertat individual.Activitat postfunció:En acabar les sessions de matí, compartirem una estona amb els membres de la companyia i proposarem una activitat participativa per reflexionar i intercanviar opinions sobre la temàtica de l’espectacle.Per tal d’aprofitar al màxim aquesta activitat, recomanem consultar la guia didàctica que trobareu a la pestanya “recursos”, i us animem a compartir les propostes de treball amb els alumnes.La durada total de la sessió serà de 105 minuts: 75 minuts d’espectacle i 30 minuts de postfunció.
Posar-nos en la pell dels qui es veuen obligats a abandonar les seves llarsMacarron Power és una reflexió sobre la immigració vista amb els ulls d’una nena que ens explica la seva història i la de milers de persones que han de deixar la llar per força i encaminar-se a un destí incert, que pot no ser tan acollidor com esperaven.El món dels superherois serveix d’inspiració per a la nova creació de la coreògrafa Sol Picó, un espectacle familiar amb música en directe que mostra les dificultats que la nostra heroïna ha de superar al llarg del seu viatge i com s’enfronta a les seves pors gràcies als aliats i amics que es troba pel camí.Activitat postfunció:En acabar les sessions de matí, compartirem una estona amb els membres de la companyia i proposarem una activitat participativa per reflexionar i intercanviar opinions sobre la temàtica de l’espectacle.Per tal d’aprofitar al màxim aquesta activitat, recomanem consultar la guia didàctica que trobareu a la pestanya “recursos”, i us animem a compartir les propostes de treball amb els alumnes.La durada total de la sessió serà de 90 minuts: 60 minuts d’espectacle i 30 minuts de postfunció.
Veniu a conèixer com és un teatre per dins en una activitat que us permetrà descobrir tot el que s’amaga darrere el teló. Un ventall de professions artístiques i també tècniques, tecnològiques i de gestió necessàries per portar a escena un espectacle.La relació entre disseny arquitectònic i funcionalitat. El desenvolupament d’un procés de creació artística. Mil i una curiositats que us podran desvetllar professionals del teatre. Perquè dins el Teatre Nacional de Catalunya s’amaga tot un món fascinant!