Macbeth

Macbeth

William Shakespeare i Pau Carrió

Teatre
Espectacle

 Pau Carrió porta a escena la història maleïda del general Macbeth sobre els efectes físics i psicològics de l’ambició política en els qui que busquen el poder pel poder. Maquinació, ambició, poder i tragèdia.

El valent general escocès Macbeth al servei del rei Duncan d’Escòcia rep una profecia d’un trio de bruixes: un dia es convertirà en rei d’Escòcia. Consumit per l’ambició i impulsat a l’acció per la seva dona, Macbeth assassina el rei Duncan i pren el tron escocès per ell mateix. A continuació, l’assalten la culpa i la paranoia. Obligat a cometre cada vegada més assassinats per protegir-se de l’enemistat i la sospita, aviat es converteix en un governant tirànic. El bany de sang i la consegüent guerra civil porten ràpidament Macbeth i Lady Macbeth als regnes de la bogeria i la mort. 

Macbeth es troba novament amb les bruixes que li asseguren que estarà fora de perill fins que el bosc de Birnam arribi a Dunsinane. Quan l’exèrcit, utilitzant branques del bosc de Birnam com a camuflatge, avança cap a Dunsinane, Macbeth veu com es compleix la segona profecia. Macbeth és la més curta –sense trames secundàries– de les tragèdies de William Shakespeare i tracta temes com l’ambició, la traïció, les visions, la culpa, el ressentiment i el poder. El director Pau Carrió trasllada estèticament l’acció a un sanatori de la I Guerra Mundial, on els soldats es recuperen de l’anomenada grip espanyola.

Pau Carrió, director i membre de la Junta del Cercle de Cultura del Cercle d’Economia, ha dirigit entre altres Cost de vida, Crim i càstig, Començar, Classe d’Isseul, Testimoni de Guerra, L’hostalera, Ivan i els gossos, Hedda Gabler, i les obres de William Shakespeare Nit de Reis, Hamlet i Victòria d’Enric Vè.

Podeu ampliar més informació aquí.

Autoria

William Shakespeare

Adaptació i direcció

Pau Carrió

Intèrprets

Moha Amazian, Joan Amargós, Pepo Blasco, Pep Cruz, Carles Martínez, Laia Marull, Pol López, Alba Pujol, Xavier Ricart, Marc Rodriguez, Marc Soler, Júlia Truyol, Mar Ulldemolins i Ernest Villegas

Producció

Teatre Lliure

Espai Escènic

Sebastià Brossa

Vestuari

Sílvia Delagneau

Il·luminació

Raimon Rius

So

Igor Pinto

Música original

Rafel Plana

Ajudanta de direcció

Clara Mata

Ajudanta d'escenografia

Laura Martínez Pi

Àrees educatives

Llengua, literatura universal, filosofia, ciències socials, cultura i valors ètics.


Temes que tracta

L’ambició, la traïció, les visions, la culpa, el ressentiment, el poder, el destí, la justícia.

Cosmos, que etimològicament remet tant a univers com a ordre, vol ser un espai virtual que reuneixi tota la informació que contextualitza l’entorn artístic i dramatúrgic de les nostres produccions i residències.Cosmos fa servir un panell col·laboratiu digital molt gràfic que posem a disposició del públic per visualitzar tot l’univers d’(inter)connexions que expliquen la posada en escena. Una realitat expandida dels processos creatius que es produeixen al teatre i que, generalment, no surten de la intimitat de les sales d’assaig. Donem valor a la complexitat conceptual, metodològica i artística que hi ha darrera d’un espectacle i la compartim amb el públic, i també amb els interessats en descobrir posteriorment aquests processos amb una curiositat més acadèmica. Un contingut amb un valor comunicatiu immediat i també perdurable.Aquest dispositiu és un document viu que creix acompanyant el procés del muntatge fins a l’estrena. Després quedarà com arxiu permanent que podeu consultar en aquesta plana. El públic pot navegar per aquest mandala dramatúrgic i aprofundir lliurement en contextos i referències a l’entorn de la proposta escènica. Un element que vol combinar l’aspecte lúdic de la presentació amb el rigor dels continguts. Hi trobareu, entre d’altres continguts, una biblioteca, una videoteca, llistes de reproducció, àudios amb entrevistes a l’equip artístic, noms propis, enllaços, quaderns de treball, iconografia relacionada i apunts dels mateixos creadors i material dramatúrgic propi.

Teatre Lliure

Teatre Lliure de Montjuïc

Plaça de Margarida Xirgu, 1

08004 Barcelona

Indicacions

Lloc i sala

Teatre Lliure (Sala Fabià Puigserver)

Cicle/edat

  • 4t ESO (15-16 anys)
  • 1r Batxillerat (16-17 anys)
  • 2n Batxillerat (17-18 anys)
  • + 18 (18-99 anys)
  • FP Grau Mitjà (16-99 anys)

Sessions

tarda

Durada

130 min

Preus

Invitació professorat acompanyant

Gratuït

Alumnat Secundària

7,00 €

Alumnat adult prèvia

14,50 €

Alumnat adult

16,00 €

Professorat

16,00 €

Idiomes

  • Català

Tens algun dubte?

També et pot interessar...

Aquí pots trobar totes les programacions educatives dels sis equipaments